7 Αυγ 2018

Η ...αποκαρδιωτική εικόνα της Θεσσαλονίκης. Σε μαύρα χάλια δρόμοι από δεκάδες σκουπίδια (ΦΩΤΟ)

Η εικόνα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης είναι άθλια. Πεταμένα χαρτιά, ξύλα, έπιπλα, στρώματα είναι μερικά μόνο από τα σκουπίδια που συναντούν πολίτες αλλά και τουρίστες που έρχονται στη πόλη μας. 

Οι παρακάτω φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ομάδα του facebook, ''Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα'' από χρήστες, αποδεικνύουν την έλλειψη αγάπης για το περιβάλλον. 
Μάλιστα, χρήστης που δημοσίευσε τις φωτογραφίες από την περιοχή της Μαρτίου, αναφέρει στο σχόλιο του πως, ''τελικά μπορεί να το δεις και σαν ένα δείγμα οικονομικής ανάκαμψης. Σε πολλά σημεία στους δρόμους της πόλης, στοιβαγμένα ογκώδη απορρίμματα από ανακαινίσεις. Πάνε καλύτερα τα οικονομικά των Ελλήνων και το έριξαν στις ανακαινίσεις, μάλλον. Σοβαρά τώρα. Μια ακόμη απόδειξη των προβλημάτων στη διατήρηση της πόλης μας καθαρής. Προβλήματα που ξεκινούν και απο την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, αλλά και από την νοοτροπία πολλών, δυστυχώς, συμπολιτών μας με την άποψη «μακρυά απ το σπίτι μου κι όπου θέλει ας είναι». Οι εικόνες είναι απο την Μαρασλή, περιοχή 25ης Μαρτίου σε τρία διαφορετικά σημεία. 20 μέρες η ίδια εικόνα. Οδηγός απορριμματοφόρου μου είπε ότι παραδίδουν στην υπηρεσία τους τα σημεία στα οποία εντόπισαν στην διάρκεια του δρομολογίου τους, ογκώδη απορρίμματα, αλλά δεν επαρκεί το προσωπικό για την έγκαιρη αποκομιδή τους. Πόσο πιο χάλια''.
Φωτογραφία του Thanasis Vanakos.
Φωτογραφία του Thanasis Vanakos.
Η ίδια εικόνα και στην περιοχή της Β.Όλγας.
Δειτε τις φωτογραφίες:
Φωτογραφία του Dimitriadis Alexis.

http://seleo.gr