17 Αυγ 2018

Tips για το δέρμα των κολυμβητών

Το κολύμπι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εκγύμνασης και κάνει για όλες τις...
ηλικιακές ομάδες, ενώ έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτή η ψυχαγωγική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τους μυς, να δημιουργήσει αντοχή και να ..

βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία. Η κολύμβηση μειώνει ουσιαστικά τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, διαβήτη τύπου 2 και υψηλής αρτηριακής πίεσης κλπ. Ωστόσο, η τακτική κολύμβηση στο νερό έχει κάποιους περιορισμούς.

Οι κολυμβητές ή οι άνθρωποι που κολυμπούν σε τακτική βάση μπορούν να αναπτύξουν ξηρό και λεπιοειδές δέρμα, οφθαλμικές παθήσεις και μερικές φορές βλάβες στα μάτια. Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιποίηση του δέρματος εάν είστε κολυμβητής ή απλά κολυμπάτε πολύ. Μερικές συμβουλές φροντίδας του δέρματος για κολυμβητές: 

Αδιάβροχο αντηλιακό
To μαύρισμα είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα εάν πρόκειται να κολυμπήσετε και η πισίνα είναι χωρίς υπόστεγο. Το υγρό δέρμα διψάει γρηγορότερα όταν κάθεστε στον ήλιο μετά από ή κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια αδιάβροχη αντηλιακή λοσιόν ή κρέμα με υψηλότερη βαθμολογία SPF για να αποφύγετε την ηλιακά εγκαύματα και το ηλιακό μαύρισμα. 

Ενυδατώστε μετά και πριν κολυμπήσετε
 Το κολύμπι απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματός σας, αφήνοντάς σας με ξηρό δέρμα που νιώθει φαγούρα. Αν είναι δυνατόν, εφαρμόστε κάποια καλή αδιάβροχη ενυδατική κρέμα προτού κολυμπήσετε ή μπορείτε επίσης να ενυδατωθείτε με κάποια καλή κρέμα ενυδάτωσης ή λοσιόν για μετά την κολύμβηση. Ή αλλιώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικούς τρόπους ενυδάτωσης που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας. Γιατί να ενυδατωθείτε πριν κολυμπήσετε; Το στρώμα της ενυδατικής κρέμας θα αποτρέψει την άμεση επαφή του χλωρίου με το δέρμα σας.

Κάντε μπάνιο μετά την κολύμβηση με καθαρό νερό
Ένα ντους με καθαρό νερό βρύσης είναι σημαντικό για την περιποίηση του δέρματος. Απλά ξεβγάλτε με καθαρό νερό και ήπιο σαπούνι, γιατί συνήθως η πισίνα περιέχει χλώριο το οποίο μπορεί να σας αυξήσει την ξηρότητα. 

Καλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερο το δέρμα
Το μαγιό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να προστατέψετε το δέρμα σας από ζημιές που μπορεί να προκαλέσει το χλώριο. Ναι, ακόμα και αν εφαρμόζετε καλή ποσότητα ενυδατικών κρεμών, αλλά καλύπτοντας το δέρμα με κάτι ακόμα, προστατεύεστε καλύτερα.

Πηγή