25 Σεπ 2018

Τι πινει αυτο το ταλεντο και λεει ολα αυτα..ΚΑΠΟΙΟΣ ανωτερος να τον μαζεψει η το συνδικαλιστικο οργανο των αστυνομικων..Υπαστυνόμος Λώλης: «Στην ΕΛΑΣ υπηρετούν 9.000 ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί»

Σε καινοφανείς δηλώσεις στην ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας αναφορικά με τα «γούστα» των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν εκεί,
είχε προχωρήσει πριν λίγο καιρό σε εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης παρουσία της γενικής Γραμματέως του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίας Γιαννακάκη (από τα λίγα εναπομείναντα κα αξιόπιστα και σοβαρά στελέχη της κυβέρνησης)
Συγκεκριμένα ο υπαστυνόμος είχε δηλώσει καταχειροκροτούμενος ότι 9.000 αστυνομικοί είναι ομοφυλόφιλοι και φοβούνται να το δείξουν ή να το πουν!
Ιδού ολόκληρη η τοποθέτησή του
«Δουλειά της αστυνομίας», είπε, «είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία των πολιτών, να αφουγκράζεται και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτελεί αρωγό και υποστηρικτή απέναντι από όποιον προσπαθεί να αντιπαλέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα”, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο τμήμα στο οποίο εργάζεται, είπε πως προσπάθειά τους είναι να αντισταθούν στο αφήγημα της καταστολής και να υπερασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ως όπλο στον αγώνα που κάνουν έχουν τον αντιρατσιστικό νόμο και τα άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στα εγκλήματα μίσους. Επισήμανε ότι τα ρατσιστικά αδικήματα δεν είναι προσωποπαγή και, ουσιαστικά μιλάμε για κοινωνικά εγκλήματα.
Αναφερόμενος στον τομέα του σημείωσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών, υπάρχουν 9.000 ΛΟΑΤ άτομα τα οποία φοβούνται και κρύβονται.
Στη συνέχεια μιλώντας ως μέλος των ΛΟΑΤ αστυνομικών Ευρώπης, είπε πως επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο μια δικαιωματική αστυνομία.
Στόχος είναι η μείωση της εγκληματικότητας, όχι μόνο με την καταστολή αλλά και με την προστασία των δικαιωμάτων, τόνισε ο Μιχάλης Λώλης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους να πλησιάσουν την αστυνομία.
Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έκλεισε την ομιλία του υποστηρίζοντας πως τα ρατσιστικά εγκλήματα δεν είναι προσωποπαγή αλλά αποτελούν κοινωνικά εγκλήματα και κατέληξε λέγοντας πως“ρατσισμός δεν είναι άποψη αλλά έγκλημα”.
Περιέργως ουδείς αντέδρασε πλην κάποιων συναδέλφων του οι οποίοι αποδοκίμασαν και δια της επιχειρησιακή οδού τις δηλώσεις με αποτέλεσμα να επανέλθει ο συγκεκριμένος με νεότερες δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι πήγαν στο γραφείο του στην ΓΑΔΑ 4 αστυνομικοί συνάδελφοι του και τον συνεχάρησαν για τις δηλώσεις, του δήλωσαν ότι είναι ζευγάρια και ο ίδιος προσδιόρισε ότι το ποσοστό στο οποίο αναφέρονταν ήταν μόνο το 7,5% στις 65.000 άνδρες και γυναίκες των ΣΑ
Άρα προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα αν μόνο 9.000 είναι ομοφυλόφιλοι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την άσκηση των καθηκόντων τους απέναντι σε σκληρούς κακοποιούς και τρομοκράτες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μ.Λώλης που υπηρετεί στο τμήμα αντιμετώπισης της ρατσιστικής βιας, ένα πολύ σημαντικό τμήμα για τα διακαιώματα των ανθρώπων που για κάποιο λόγο διώκονται έκανε την εξής δήλωση αναφορικά με τον ληστή του κοσμηματοπωλείου Ζακ Κωστόπουλο
«Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι έγκλημα. Όσο το αντιμετωπίζουμε έτσι, οδηγούμε τους χρήστες σε αυτό. Η αυτοδικία σε μια απόπειρα ληστείας, οδήγησε έναν νέο Άνθρωπο στο θάνατο. Θύματα και μάρτυρες διαπράττουν μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία, χωρίς καμία δικαιολογία.
Η ζωή είναι το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαιικό μας σύστημα. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό. Καλέ μου, γλυκέ μου Ζακ, φίλε μας αγαπημένε, έφτιαξες το κόσμο σου εδώ και ζούσες ελεύθερός. Σου στέρησαν τη ζωή αυτή. Και εσένα από εμάς. Και οι δυο μας δε πιστεύουμε στον άλλον κόσμο, θα ζεις έτσι εδώ στη καρδιά μας.
Έφυγες, να μείνουμε εμείς να φτιάξουμε το κόσμο ελεύθερο, όπως τον ήθελες. Δε θα τα καταφέρουμε όμως. Λυπάμαι... Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα έχουμε πει.»
pronews.gr