21 Σεπ 2018

Αχ, Ντόρα (Μπακογιάννη)…

Όλοι το ξέρουν: η Ντόρα Μπακογιάννη καταστράφηκε πολιτικά από δυο πρόσωπα: Πρώτα από τον Αντώνη Σαμαρά: τη διέγραψε, όταν δεν ψήφισε το Μνημόνιο. Δεν...

  ολοκλήρωσε τις προϋποθέσεις επιστροφής της, όταν δεν τα κατάφερε με δικό της κόμμα και γύρισε στη ΝΔ. Δεν της έδωσε υπουργείο, όταν η ίδια δικαιώθηκε για το Μνημόνιο. Ακόμη χειρότερα έκανε υπουργό τον -άπειρο και υποδεέστερο πολιτικά- αδελφό της.

Τυχαίο; Καθόλου, Ο Κυριάκος είναι ο δεύτερος καταστροφέας της. Την πολέμησε από την πρώτη ώρα που μπήκε στην πολιτική, της στέρησε, με ενδοοικογενειακές ίντριγκες, το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για την ηγεσία για την οποία προετοιμαζόταν επί είκοσι χρόνια.

Την πέταξε από το εσωκομματικό αξίωμα που της άρμοζε, διαβεβαιώνει ότι δεν έχει σχέση μαζί της ούτε με τους εκδότες φίλους της και της έδωσε τη χαριστική βολή: ανακοίνωσε δυο χρόνια νωρίτερα από τις εκλογές ότι δεν θα την κάνει υπουργό, αν γίνει πρωθυπουργός. Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον φωνάξαμε.
Ποιος θα ψηφίσει στην Α΄ Αθήνας κάποια που δεν πρόκειται να γίνει υπουργός; Άρα κινδυνεύει να μην εκλεγεί. Για να γίνει ο εξευτελισμός της τέλειος, ο αδελφός της της υπέδειξε να είναι υποψήφια στα Χανιά, ενημερώνοντας αιφνιδίως τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι θα τον κόψει από το ψηφοδέλτιο. Αλλά ταυτόχρονα ακούγεται ότι θα της βάλει δίπλα και δημοσιογράφο του νεομητσοτακισμού που θα την πετάξει στα αζήτητα.

Το μόνο αίτημά της που γίνεται δεκτό, είναι το ενδεχόμενο να μην αποδοκιμάσει την υποψηφιότητα του γιου της στο Δήμο Αθηναίων. Είναι προφανές όμως ότι αν γίνει αυτό, θα του βάλει και εσωκομματικό αντίπαλο για να τον κλαδέψει. Κάτι για το οποίο θα φροντίσει βέβαια και ο ίδιος με τον κομματικό μηχανισμό καθώς όλοι ξέρουν ότι χειρότερες δεν θα μπορούσε να είναι οι σχέσεις του μπάρμπα με το ανεψούδι του. Ούτε καν στον πρόσφατο γάμο του δεν παρέστη καθώς έχουν ανταλλάξει «γαλλικά» στο παρελθόν.

Ενώ, λοιπόν, ο Κυριάκος από χρόνια μεθοδεύει τη εξόντωση της αδελφής του και της οικογένειάς της – και η ίδια το ξέρει και κατ’ ιδίαν του σέρνει τα εξ αμάξης- οι τελευταίες παρεμβάσεις της Ντόρας για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι σε στυλ «σφάξε με, αγά μ’, να αγιάσω». Πρώτα έκανε μια δήλωση υπέρ του «ηγέτη» Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο αγιογραφική, που δεν έχει κάνει κανείς ως τώρα- ούτε οι κολλητοί του.

Η Ντόρα πήρε τη σπάτουλα και δεν σταματούσε. Το χειρότερο όμως είναι η θέση που παίρνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υποτίθεται ότι η ίδια δέχεται -άσχετα αν την …καταψηφίζει- αφού είναι η συμφωνία που προτάθηκε στο Βουκουρέστι από τον Κ. Καραμανλή και προσυπέγραψε η ίδια ως υπουργός του.

Μυστήρια πράγματα. Η Ντόρα είναι βαρύτερο όνομα στην πολιτική από τον Κυριάκο, ακόμη και τώρα που είναι «αρχηγός» της. Γιατί να λιβανίζει τον Κυριάκο, χωρίς να πιστεύει αυτά που λέει και δεν αποβλέπει σε κάτι -αφού έτσι κι αλλιώς είναι σφαγμένη; Ο Μητσοτάκης θα την πάει ως το τέλος.

Τι είναι λοιπόν αυτό που την κάνει να αποδοκιμάζει τον εαυτό της και την πραγματική γνώμη της για τον Κυριάκο; Φοβάται κάτι χειρότερο από την πλευρά του ή προέχει ο κομματικός πατριωτισμός της και προσβλέπει σε μια πίτα από την οποία δεν θα φάει;

Σε κάθε περίπτωση: Όσοι ακόμη είναι φίλοι της ψιθυρίζουν: Αχ, μωρή Ντόρα. Ή αλλιώς: Πούσαι νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλη…


anoixtoparathyro.gr