18 Σεπ 2018

Fake news από το iefimerida...

...τσίμπησε και το ΚΙΝ.ΑΛ.;...
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 10 ΕΔΕ στην Πυροσβεστική ανακάλυψε το iefimerida.gr αλλά η Πυροσβεστική με ανακοίνωσή της το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τι...


έγραψε το έγκυρο site; «Εχουν διαταχθεί τουλάχιστον 10 ένορκες διοικητικές εξετάσεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο λόγος ήταν τα σχόλια πυροσβεστών στο Facebook κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που μετέβη στο Μάτι με θωρακισμένη Μερσεντές, αλλά και για τον διάλογό του με κατοίκους που είχε προκαλέσει εξάλλου σάλο στο πανελλήνιο».
το δημοσίευμα του iefimerida
Η διάψευση της Πυροσβεστικής ήρθε λίγη ώρα μετά: «Σε σχέση με τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, γνωρίζεται ότι ουδεμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα αυτό διενεργείται». Μιλήσαμε και απευθείας με την Πυροσβεστική, δεν είχαν καμία ΕΔΕ, κανέναν έλεγχο, δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα μας τόνισαν.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Κίνημα Αλλαγής και την Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη. Πριν τσεκάρει αν ισχύει ή όχι η είδηση, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για... Βενεζουέλα, Μαδούρο και άλλα τέτοια φληναφήματα: «Είναι προφανές ότι εζήλωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την δόξα του Μαδούρο! Τους καλούμε να σταματήσουν αμέσως τις ΕΔΕ. Στο Κίνημα Αλλαγής θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη μορφή ελέγχου του κυβερνητικού αυταρχισμού εντός και εκτός του Κοινοβουλίου!».

Το χειρότερο βέβαια για το Κίνημα Αλλαγής θα είναι να ήξερε για τη διάψευση της Πυροσβεστικής αλλά παρόλα αυτά να έβγαλε την παραπάνω ανακοίνωση... Χριστοφιλοπούλου είναι αυτή θα μου πείτε...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr