16 Οκτ 2018

Κραυγή απόγνωσης από δημάρχους Βορείου Ελλάδος: Απαγορευτική η τιμή του πετρελαίου

Απαγορευτική" για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τους περισσότερους να στρέφονται φέτος αποκλειστικά στα καυσόξυλα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον βαρύ χειμώνα.

Οι δήμαρχοι του Κάτω Νευροκοπίου και της Φλώρινας, μίλησαν στο News 24/7, περιγράφοντας μια δραματική κατάσταση και ζητώντας παράλληλα από την Πολιτεία να μεριμνήσει τουλάχιστον για αυτές τις περιοχές που τους χειμερινούς μήνες το θερμόμετρο είναι κολλημένο κοντά στο μηδέν.
"Η θέρμανση είναι πολύ σοβαρό θέμα για εμάς. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Υπάρχει σε όλα τα χωριά του Νευροκοπίου ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα με το θερμόμετρο να είναι υπό του μηδενός όλους τους μήνες του χειμώνα. Η θέρμανση είναι το μόνιμο άγχος των κατοίκων. Για να βάλει κανείς πετρέλαιο θέρμανσης φέτος δεν υπάρχει ούτε σκέψη με αυτή την τιμή που έχει. Ποιος έχει πέραν όλων των υποχρεώσεων να δαπανήσει 3000-4.000 ευρώ μόνο για καύσιμη ύλη; Και πέρυσι ακριβό ήταν, αλλά τουλάχιστον όλο και κάποιος τολμούσε να βάλει" μας λέει ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος, ζητώντας ειδική μέριμνα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Κανείς δεν συζητά την περίπτωση του πετρελαίου

"Στις περιοχές μας που το πρόβλημα είναι οξύτατο θα πρέπει τουλάχιστον να μην πληρώνουμε αυτούς τους φόρους. Η κατάσταση πρέπει να μελετηθεί για κάθε γεωγραφική περιοχή ξεχωριστά. Άλλες είναι οι απαιτήσεις στην Αττική, στην Κρήτη ή στα νησιά και άλλες εδώ στο Νευροκόπι" υπογραμμίζει λέγοντας μας πως για τους κατοίκους της περιοχής τα καυσόξυλα αποτελούν πια μονόδρομο.
"Μόνη λύση είναι τα καυσόξυλα αλλά και αυτά δεν είναι εύκολα για όλους. Πρέπει κανείς να μπορεί να τα μεταφέρει, να γεμίζει τη σόμπα, να την αδειάζει. Τι θα κάνει ένας ηλικιωμένος;" αναρωτιέται ο κ.Γιαννόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, που μιλώντας στο News 24/7 εκφράζει το παράπονο πως η κεντρική διοίκηση δεν ακούει τα προβλήματα των απομακρυσμένων περιοχών που αφήνονται στη μοίρα τους.

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας

" Η αλήθεια είναι πως για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα και αυτό γιατί ο κόσμος έχει απόθεμα από την περασμένη άνοιξη όταν έβαλε σε χαμηλότερη τιμή. Μόλις αρχίσουν τα κρύα και το απόθεμα τελειώσει θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Είναι πραγματικά λυπηρή η κατάσταση. Έχουμε κάνει πολλές προτάσεις αλλά κανείς δεν μας ακούει. Η Ελλάδα είναι στην Αθήνα, ποιος νοιάζεται τι γίνεται στη Φλώρινα" λέει με απογοήτευση και παράπονο ο δήμαρχος.

Καταργήστε τους φόρους

Αλλά και οι πρατηριούχοι που βλέπουν το ανεμικό ενδιαφέρον για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν την κατάργηση των φόρων.
Μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων και εμπόρων υγρών καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, ζήτησε την κατάργηση των φόρων, λέγοντας πως έτσι το κράτος όχι μόνο δεν θα χάσει έσοδα αλλά θα βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία του, λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών.
news247.gr