23 Οκτ 2018

Γιάννος Παπαντωνίου: Προφυλακιστέος μαζί με την σύζυγό του!

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του μετά τις μαραθώνιες απολογίες του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι κατηγορίες

Και οι δύο απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.
Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου διήρκησε 16 ώρες ενώ της συζύγου του πέντε.
Εν συνεχεία το ζευγάρι βρέθηκε τετ-α-τετ με την εισαγγελέα.
Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο κατά πληροφορίες στην απολογία του πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.Γιάννος Παπαντωνίου
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi