6 Οκτ 2018

EKTAKTO: Ο τουρκικός στρατός κατοχής εισέβαλε στην «νεκρή ζώνη” – Απείλησαν με τα όπλα Ελληνοκυπρίους

Σκηνικό έντασης επιχείρησαν να στήσουν εκ νέου Τούρκοι στρατιώτες στην νεκρή ζώνη της Κύπρου το πρωί του Σαββάτου (6/10).


Οι εντάσεις στην περιοχή γίνονται όλο και πιο συχνά, δείγμα των στόχων της Τουρκίας, ενόψει ενεργειακών και της γενικότερης έντονης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ Ελληνοκύπριοι γεωργοί εκτελούσαν καθιερωμένες εργασίες εντός της νεκρής ζώνης για την οποία έχουν σχετική άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών, Τούρκοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι Ε/κ προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια.
Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν στην συνέχεια από την περιοχή τους Ε/κ γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες σύμφωνα με το sigmalive.
To πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:00 το πρωί. Οι ίδιοι Ε/κ γεωργοί αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ) γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση, με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν την γη τους.
pentapostagma.gr