9 Δεκ 2018

Τα «κίτρινα γιλέκα» ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για δυναμικές κινητοποιήσεις για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα». Με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook, μιλούν για «τελική επίθεση»,
μια μόλις ημέρα μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις που σημαδεύτηκαν με μεγάλες καταστροφές, 126 τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές.
Στα βίαια επεισόδια του Σαββάτου στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση έγιναν 1.082 προσαγωγές. Ο απολογισμός αυτός είναι σαφώς μεγαλύτερος από τις προσαγωγές που είχαν πραγματοποιηθεί κατά τα επεισόδια της 1ης Δεκεμβρίου, όταν και 412 άνθρωποι οδηγήθηκαν στα κατά τόπους ΑΤ.
Στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας πραγματοποιήθηκαν 1.723 προσαγωγές, από τις οποίες οι 1.220 κατέληξαν σε κράτηση των προσαχθέντων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» συμμετείχαν 136.000 άνθρωποι, αριθμός σχεδόν ίδιος με εκείνον του προηγούμενου Σαββάτου.
Εκπρόσωπος της δημαρχίας του Παρισιού εκτίμησε ότι τα χθεσινά επεισόδια ήταν μικρότερης έκτασης σε σχέση με εκείνα του περασμένου Σαββάτου, ωστόσο οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν σαφώς μεγαλύτερες.
«Θα υπάρξουν περισσότερες ζημιές από τη χθεσινή ημέρα απ’ όσες υπήρξαν πριν μία εβδομάδα» εξήγησε σε δήλωσή του ο Εμμανουέλ Γκρεγκουάρ, πρώτος αντιδήμαρχος της Αν Ινταλγκό και υπεύθυνος Οικονομικών του Δήμου των Παρισίων.
Όπως είπε, οι οικονομικές συνέπειες των χθεσινών επεισοδίων είναι ακόμη μεγαλύτερες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις ήταν κλειστές σε μια ημέρα που παραδοσιακά οι αγορές είναι αυξημένες λόγω εορτών.
mononews.gr