12 Δεκ 2018

Τα SMS πριν την επίθεση του επιχειρηματία στον «ντελιβερά»

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος χτύπησε με κλοτσιές, μπουνιές και σιδερογροθιά πρώην υπάλληλό του διανομέα.
Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας δικάστηκε με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.
Παράλληλα, ασκήθηκε μήνυση σε βάρος του διανομέα για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας προσκομίζει στη μήνυσή του ιατροδικαστική εξέταση που αποδεικνύει ότι χτυπήθηκε, καθώς και μηνύματα sms, τα οποία δείχνουν ότι ο πρώην υπάλληλος του τον έβρισε.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες κι ενώ ο 36χρονος διανομέας είχε σταματήσει να εργάζεται στην πιτσαρία. Είχε φύγει από την επιχείρηση, επειδή αρνήθηκε να πάει μία μέρα στη δουλειά του, ισχυριζόμενος ότι είναι άρρωστος. Εκείνη την ημέρα το 33χρονο αφεντικό του βρισκόταν στην Ελβετία.
Ο διανομέας είχε βρει δουλειά σε άλλο κατάστημα κι έτυχε να εμπλακεί σε τροχαίο με υλικές ζημιές έξω από την πιτσαρία του 33χρονου. Μόλις τον είδε ο τελευταίος, βγήκε από το κατάστημα, του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει.
Σε κάποια στιγμή μπήκε στην πιτσαρία κι επέστρεψε στον καβγά, κρατώντας μια σιδερογροθιά με την οποία χτύπησε τον πρώην υπάλληλό του.

Ακολουθούν τα SMS που προηγήθηκαν της σύρραξης

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Θέλω άτομα για καιρό. Σταθερά. 4,50 ευρώ την ώρα. Και δεν ξυπνάς πρωί πρωί, προλαβαίνεις να κάνεις ότι δουλειά έχεις το πρωί και το βράδυ και να βγεις προλαβαίνεις και τα πάντα. Θα παίξετε και τα ρεπό.

Παρακάτω, ο διανομέας φαγητού ζητά από τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας να τον προσλάβει χωρίς ένσημα για να πληρώνεται και απο το ταμείο ανεργίας.

Διανομέας:  Φίλε εγώ θα κοιτάξω να με κάνει ένα φιλαράκι που έχει ξυλουργείο πρόσληψη- απόλυση για να πάρω και το ταμείο ανεργίας που μπορώ. Εσένα δεν σε πειράζει αν με έχεις χωρίς ένσημα ε; Αν σε βολεύει μπορώ λίγες ώρες την εβδομάδα. Αν μπορέσει και μου το κάνει αυτό πρόσληψη και απόλυση και πάρω ταμείο ανεργίας εγώ δεν θέλω ένσημα μετά.

mpasmatzoglou1.jpg

mpasmatzoglou2.jpg

Στα μηνύματα που ακολουθούν, ο ντελιβεράς ενημερώνει τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας ότι είναι άρρωστος  

Διανομέας: Στελάρα ρε φίλε είμαι πολύ χάλια σήμερα...
Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Γιατί δε μου το λες νωρίς ρε φίλε.

Διανομέας: Έιπα μπας και περάσει. Στις 5 θα πάει ο Θανασάκης. Στις 8 μπορεί να πάει ο Έλβις;

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας:  Ο Έλβις δεν δουλεύει σε μας.

Διανομέας: Μου είπε ότι μιλήσατε.

mpasmatzoglou5.jpg

διοκτήτης πιτσαρίας: Μην είστε ότι να ναι

Διανομέας: Και με λέει ότι σε πειράζει να έρθω 5 και του λέω όχι.

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Δεν μπορεί ένα μαγαζί να μείνει χωρίς πακέτα.

Διανομέας: Ναι ρε φίλε δες αν δεν μπορεί να πάει ο Έλβις στις 8, θα πάω εγώ να μην μείνει το μαγαζί.

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Να στα ξαναπώ; Ο Έλβις δεν δουλεύει σε μας. Βοήθησε για τρεις μέρες. Τέλος ο Έλβις είναι φίλος μου όχι πακετάς.

Διανομέας: Που να βρω τον Θανάση μια ώρα πριν και να του πω χ**** μπαμ μπαμ κ έλα δουλεύεις.
mpasmatzoglou6.jpg

mpasmatzoglou10.jpg
εθνος