21 Ιαν 2019

«Κόλαση» στη Συρία: Η ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε μαζικά θέσεις των Ιρανών al Quds στην Δαμασκό

Mαζικούς βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Δαμασκού εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα η ισραηλινή
Αεροπορία κτυπώντας μια σειρά από στόχους στο συριακό έδαφος.
Η επίθεση έλαβε χώρας στις 1:05 σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, τα ισραηλινά μαχητικά εντοπίστηκαν στην αρχή στην περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν από όπου και εκτόξευσαν πυραύλους προς την κατεύθυνση της Al-Kisweh.
Ο συριακός Στρατός ενεργοποίησε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αλλά δεν στάθηκε ικανός να αναχαιτίσει όλους τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στην περιοχή της Δαμασκού.
Ο εκπρόσωπος της IDF (Israeli Defense Forces) επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα λέγοντας πως επρόκειτο για κτυπήματα κατά θέσεων Ιρανών Quds που δρουν στην Συρία.
Οι Ιρανοί Quds είναι μια επίλεκτη παραστρατιωτική δύναμη που δρα στο εξωτερικό για λογαριασμό της Τεχεράνης και υποστηρίζεται από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης στελέχη των οποίων εκτελούν με αυτό τον τρόπο επιχειρησιακές αποστολές σε «θερμά» μέτωπα για να αποκτήσουν πολεμική εμπειρία.
H επίθεση έγινε ως αντίποινα για το κτύπημα με ρουκέτες από τις ιρανικές θέσεις κατά του ισραηλινού όρους Χερμόν.
Οι Σύροι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν 30 ισραηλινούς πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες χρησιμοποιώντας το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Buk Pantsir και αυτό το επιβεβαιώνει και το ρωσικό Επιτελείο.
unleashed a massive attack on the countryside at 1:05 A.M. tonight, hitting a number of targets in and around the town of Al-Kisweh. Seems like they plan to hit targets near the Damascus International Airport.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Syrian Constitution



الدفاعات الجوية السورية تطلق عددا من الصواريخ بأتجاه اجسام في سماء دمشق

 pronews.gr