23 Μαΐ 2019

Αποκλειστικό! “Γαλλικά” Μεϊμαράκη στο Μητσοτάκη στο Περιστέρι

Απίστευτο επεισόδιο που δεν πήραν χαμπάρι πολλοί εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της χθεσινής κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης της ΝΔ στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου και ...
επιβεβαιώνει το ηλεκτρισμένο κλίμα που σοβεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό της ΝΔ και ιδιαίτερα ανάμεσα στο νυν πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ασφαλώς το thefaq, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι σφόδρα χολωμένος το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη σταυρωμένων ψηφοδελτίων για την Ευρωβουλή της ΝΔ με τα ονόματα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, (μάλιστα το φαινόμενο επεκτάθηκε, λένε από το περιβάλλον Μεϊμαράκη και σε ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ημαθία και την Πέλλα, σταυρωμένα με τα ονόματα Κυμπουρόπουλος-Ασημακοπούλου-Κεφαλογιάννης) στη χθεσινή εκδήλωση στο Περιστέρι επέλεξε να καθίσει πίσω πίσω και να απουσιάζει από την πρώτη σειρά, όπου ήταν τοποθετημένα όλα τα μεγαλοστελέχη της Νεας Δημοκρατίας.
Η κίνηση αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σαφής ένδειξη δυσαρέσκειας προς την ηγεσία της ΝΔ, έγινε γρήγορα αντιληπτή από το σύνολο των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει τον προσωπικό του φρουρό να καλέσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έρθει να καθίσει μπροστά, δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ. Η αντίδραση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν να του πει ειρωνικά “πες στον πρόεδρο ότι εγώ θα καθίσω εδώ να μαζέψω μερικές ψήφους γιατί θα με φάνε ο Κυμπουρόπουλος και η Ασημακοπούλου…
Η ψυχρολουσία που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ανάγκασε να στείλει αυτή τη φορά ως διαμεσολαβητή τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Νίκο Παπαθανάση να του ζητήσει ξανά να έρθει να καθίσει μπροστά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρνήθηκε ξανά και τελικά κινήθηκε προς την πρώτη σειρά των παρακαθήμενων αρκετή ώρα μετά και κάμποση ώρα αφότου είχε ανέβει στο βήμα και μιλούσε ο Γιώργος Πατούλης.
Τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάθισε σε μία θέση δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος – σύμφωνα με ωτακουστές που ήταν κοντά στους δύο – έγειρε και τον ρώτησε “που ήσουν Βαγγέλη;” με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – μέσα στον θόρυβο της συγκέντρωσης να ακουστούν…”γαλλικά“!
Από την πλευρά της Πειραίως το βράδυ διαρρεόταν η πληροφόρηση ότι απλώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απλώς…καθυστέρησε να φτάσει στην αίθουσα….
thefaq.gr