11 Ιουλ 2019

Εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Γεννηματά -Ανδρουλάκης στα χαρακώματα

Το φιτίλι σιγοέκαιγε εδώ και καιρό. Η σχέση της Φώφης Γεννηματά με τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, δεν ήταν και η καλύτερη ....
δυνατή την προεκλογική περίοδο και σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, άφησε για πρώτη φορά σαφείς αιχμές εναντίον του έπειτα από τη δική του τοποθέτηση ότι «Το αποτέλεσμα δε συμβαδίζει με τις προσδοκίες του κόμματός μας. Οφείλουμε να συζητήσουμε τα αίτια και να δούμε συντεταγμένα τις επόμενες κινήσεις». Ερωτηθείς δε αν τίθεται θέμα ηγεσίας, ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος θεωρείται μια από τις πλέον ισχυρές εσωκομματικές «φωνές», απάντησε ότι «στα όργανά μας συζητάμε για όλα»,
Στην ομιλία που έκανε η κυρία Γεννηματά στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβούλιου του Κινήματος Αλλαγής, σήκωσε το γάντι, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον ευρωβουλευτή της. Έναν ευρωβουλευτή που είχε σχεδόν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές μετά την εκλογή του στις Βρυξέλλες «για να προσφέρει στην εκλογική μάχη» του κόμματος, χωρίς όμως τελικά να τον συμπεριλάβει η Φώφη Γεννηματά στα ψηφοδέλτια.
Σήμερα, η πρόεδρος του κόμματος αφησε αιχμές κατά  στελεχών που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ αλλά και εναντίον στελεχών που ενώ ήταν κρυπτόμενοι την προεκλογική περίοδο άρχισαν τώρα να εμφανίζονται με κίνητρο τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Και οι δύο αυτές αναφορές θεωρείται ότι «φωτογράφιζαν» τον Νίκο Ανδρουλάκη.
«Δεν πίστεψαν όλοι δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια. Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Ας αναρωτηθούμε  όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται, αν θα υπήρχαμε καν σήμερα  αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια. Μιλάω γι' αυτούς  που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης», είπε η κυρία Γεννηματά.
Η πρόεδρος αναφερόταν στην πρόταση που είχε κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης το 2017, για μια διαδικασία τύπου Επινέ, με την πρόσκληση στην ανασύνταξη των δυνάμεων του χώρου του Ποταμιού, της "Ωρας Αποφάσεων" και άλλων δυνάμεων (Το 1972 το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα επανασυστάθηκε από την αρχή με πρωτοβουλία του Φρανσουά Μιττεράν).
Πιο πρόσφατα, σε άλλο ένα επεισόδιο των διαφωνιών τους, στον απόηχο της ρήξης Γεννηματά -Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» τη σύγκρουση τους, η οποία «θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί».
 http://newpost.gr