16 Σεπ 2019

Φωτιά στη Ζάκυνθο: «Καθυστέρησαν τα εναέρια μέσα, καταστροφική η διακοπή για ανεφοδιασμό», λέει ο δήμαρχος του νησιού [βίντεο]

Για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (15/09) στη Ζάκυνθο, που ως αποτέλεσμα είχε να εκκενωθούν δύο χωριά, μίλησε στο OneTV ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Αρετάκης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αρετάκης έκανε λόγο για καθυστέρηση των εναέριων μέσων, γεγονός που επέτρεψε στη φωτιά να λάβει τεράστιες διαστάσεις. «Τώρα ξεκίνησαν τα αεροπλάνα. Εγινε μια καταστροφική διακοπή το μεσημέρι, για ανεφοδιασμό. Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα. «Μακάρι να υπάρξει αντίδραση. Είναι πολλά χιλιόμετρα τα μέτωπα», είπε.

Ανοικτό το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από εμπρησμό
Εν συνεχεία, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το εάν υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, ο δήμαρχος του νησιού απάντησε πως στην Ζάκυνθο το 90% των πυρκαγιών προέρχονται από εμπρησμό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ErmisNews, παρά τις προσπάθειες στον πυροσβεστών, μια κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου τυλίχθηκε στις φλόγες.