18 Σεπ 2019

Στρατόπεδο Ναυπλίου: Το «πείραμα» του ΓΕΣ με το ΚΕΜΧ – Τι πρόκειται να γίνει

Στρατόπεδο Ναυπλίου: Το «πείραμα» του ΓΕΣ με το ΚΕΜΧ – Τι θα γίνει στο παλαιό Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού το οποίο παραμένει ανενεργό...


Αντίθετα με τα διάφορα φημολογούμενα περί αξιοποίησης του ΚΕΜΧ ως Κέντρου για μετανάστες, κάτι που θα ενδυνάμωνε την τοπική οικονομία με την εισροή κοινοτικών κονδυλίων στην περιοχή, το ΓΕΣ έχει άλλα σχέδια για το ΚΕΜΧ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο χώρος του στρατοπέδου θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους.
Μάλιστα τα πρώτα διαμερίσματα αναμένεται να λειτουργήσουν ως ξενώνες μέχρι τα Χριστούγεννα και η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη.
Αναλυτικά, τα κτίρια που υπάρχουν μέσα στη μονάδα διαμορφώνονται σε διαμερίσματα και τον επόμενο μήνα καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να παραδοθούν

7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν μια τυπική οικογένεια και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν ζευγάρια ή μικρότερη οικογένεια.
Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται η διαμόρφωση άλλων 4 διαμερισμάτων, ενώ στο πρόγραμμα είναι άλλα 4 μικρότερα των 21 τετραγωνικών μέτρων.
Σύντομα θα αρχίσει και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ώστε να εξυπηρετούν ξενώνες (γκαζόν, πράσινο κλπ).
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πείραμα» για να εξασαφλιστούν ξενώνες δια διαμονή μικρής διάρκειας και όχι ανάλογης των ΚΑΑΥ για στελέχη που ενδέχεται να θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.
Το ΓΕΣ αξιοποιεί έτσι τα υπάρχοντα κτίρια για να προσφέρει μια διέξοδο στα στελέχη του.
Στο στρατόπεδο ήδη λειτουργεί και αναμένεται να αναπτυχθεί μονάδα επιστράτευσης.
Πηγή: armyvoice.gr (Ιωάννας Ηλιάδη)