23 Σεπ 2019

«Αρένα» ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα συντροφικά… μαχαιρώματα πέφτουν βροχή .

Η γκρίνια για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ άργησε, αλλά άρχισε… Η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εσωστρέφεια μετά τη θύελλα που ξέσπασε από τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη ...
λειτουργία της ΕΡΤ στα χρόνια που κυβέρνηση η (πρώτη φορά) αριστερά.
«Ποδαρικό» αντιδράσεων στις δηλώσεις του πρώην υπουργού οικονομικών έκανε ο Παύλος Πολάκης, με το γνωστό… ύφος του, ενώ ακολούθησε και ο Νίκος Παππάς, που δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τον Τσακαλώτο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η κουβέντα ξεκίνησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το tvxs.gr, με κεντρικό θέμα συζήτησης το ζήτημα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης.
Στην εκδήλωση ήταν μαζί με τον Ευκλείδη η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε «Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».
Παράλληλα από την πλευρά του και ο Στέλιος Κούλογλου έκανε λόγο για «στρατηγική αποτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΡΤ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης.
Απάντηση μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό τους στα σόσιαλ μίντια, θέλησαν να απαντήσουν τόσο η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, όσο και ο συμπαρουσιαστής της Σωτήρης Καψώχας.
Η Κατερίνα Ακριβουπούλου μεταξύ άλλων αναφέρει «η απροκάλυπτη και χολερική κριτική στο γεγονός ότι η «συριζαϊκή» ΕΡΤ είχε το… θράσος να έχει μία και μοναδική εκπομπή με αριστερούς δημοσιογράφους, που εκφράζουμε τις ίδιες προσωπικές- και όχι εντεταλμένες- απόψεις καμιά τριανταριά χρόνια τώρα, σε όποια ΜΜΕ και αν βρεθήκαμε. Αν του χαλάσαμε το όραμα πρόβλημα του. Αυτά προς το παρόν…».
Στο ίδιο μήκος κυμάτων θέλησε να απαντήσει και ο Σωτήρης Καψώχας, ο οποίος έγραψε: «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -δίκην αυτοκριτικής για τους άλλους όχι για τον εαυτό του- κατάλαβε επιτέλους ότι οι εκλογές χάθηκαν λόγω της Συριζαϊκής ΕΡΤ και των αριστερών δημοσιογράφων που έκαναν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά παρεμπιπτόντως και στον ίδιο για τον τρόπο με τον οποίο έκανε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές».
Το μέρος των δημοσιογράφων πήρε και ο Παύλος Πολάκης διαβεβαιώνοντας πως την επόμενη φορά όλα θα είναι «διαφορετικά στα πάντα».
Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Παύλου Πολάκη
«Κοφτε το για την ΕΡΤ!!! Κάποιοι σφίγγουμε τα δόντια για να μη μιλήσουμε δημόσια ! Θα μιλήσουμε εκεί που πρεπει και θα πράξουμε αυτά που πρεπει!! ΤΕΛΟΣ .
Δε θέλω σχόλια ,που αναπαράγουν την επιθυμητή απο κάποιους κλαψουροσυζητηση εσωστρέφειας.Ο εχθρός ειναι απέναντι και καραδοκεί και ο λαός περιμένει και απαιτεί να αναμετρηθούμε με αυτόν!!!
ΥΓ Κατερινα και Σωτήρη ευχαριστούμε για αυτά που προσφέρατε και βέβαια πληρώσατε…..Η επόμενη φορά θα ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ».
Απάντηση Νίκου Παππά
Δεν άφησε αναπάντητη ούτε ο Νίκος Παππάς την κριτική που του άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την ΕΡΤ. Ο Ν. Παππάς δεν έκρυψε την δυσφορία του για τον πρώην υπουργό καθώς η επίθεση έγινε σε προσυνεδριακή περίοδο.
«Εμείς καλό είναι να μην κάνουμε τους ειδικούς στα πάντα. Δεύτερον υπάρχουν τα όργανά μας που είναι ανοιχτά να συζητήσουμε για τα πάντα», τόνισε ο Ν. Παππάς σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Μεταξύ άλλων ανέφερε «Τα όργανα του κόμματος είναι ο κατάλληλος τόπος να συζητήσουμε όπως εμείς γνωρίζουμε αδελφικά, συντροφικά και με ειλικρίνεια το τι ακριβώς συνέβη κατά την περίοδο της διακυβέρνησής μας».
Ακόμη υπερασπίσθηκε το έργο που έκανε λέγοντας ότι «η ΕΡΤ έκανε κατά τη δική μας διακυβέρνηση σοβαρά βήματα. Παραλάβαμε ένα πτώμα τηλεοπτικότο οποίο το στήσαμε ξανά στα πόδια του.
Πρωτοπορεί αυτή τη στιγμή στην υβριδική τηλεόραση, ξαναμπήκε στη μυθοπλασία, έχει το δικό της δίκτυο διανομής σήματος, έφτιαξε το κανάλι ERT Sports και αν ήμασταν και λίγο πιο γρήγοροι στις αποφάσεις μας θα είχε και το ικανό προσωπικό όχι προς τον αριθμό αλλά προς την ποιότητα να παράξει ακόμα περισσότερο». Βεβαίως, θα είχε και τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο να κινηθεί.
newsbreak.gr/