19 Σεπ 2019

Πω,πω ΞΕΦΤΙΛΑ!!!Γκάφα με την ώρα του Πρωθυπουργού!Προανήγγειλαν απαντήσεις Κυριάκου σε ερωτήσεις οι οποίες δεν... υπάρχουν!

Γκάφα διέπραξε -όπως όλα δείχνουν- η Ν.Δ., ανακοινώνοντας χθες ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την Παρασκευή σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή,
επαναφέροντας τη λεγόμενη Ωρα του Πρωθυπουργού.
Μόνο που μάλλον λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία ερώτηση προς απάντηση! 
Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει πρώτη φορά μετά την εκλογή του για να απαντήσει σε ερωτήσεις στη Βουλή.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπασμα: «Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, στο πνεύμα ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας, θα εγκαινιάσει την Ωρα του Πρωθυπουργού, απαντώντας στη Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης». Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, δεν υπήρχε καμία απολύτως ερώτηση για να απαντήσει. 
Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής -οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω δήλωσαν παντελή άγνοια περί του ενδεχομένου ενεργοποίησης μεθαύριο της Ωρας του Πρωθυπουργού-, υπάρχει μία επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό από την πλευρά του Γιάννη Ραγκούση σχετικά με τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος. Η ερώτηση αυτή ωστόσο έχει αρχειοθετηθεί, επομένως μόνο εάν επανακατατίθεντο θα μπορούσε να συζητηθεί στη Βουλή!
Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έχει καταθέσει μεν γραπτώς αρκετές ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο αυτές δεν έχουν τον χαρακτήρα των επικαίρων ερωτήσεων, επομένως και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να συζητηθούν στην Ωρα του Πρωθυπουργού!
Άλλωστε, μέχρι χθες τουλάχιστον, το κόμμα δεν είχε λάβει σχετική ενημέρωση από το πρωθυπουργικό γραφείο ούτε υπήρξε συνεννόηση των δύο πλευρών για να οριστεί το κοινοβουλευτικό ραντεβού.
Τι συνέβη λοιπόν; Προφανώς το Μαξίμου δεν θεώρησε σωστό να συνεννοηθεί πρώτα με τη Βουλή προτού προβεί σε ανακοινώσεις… Πάντως, «γαλάζιες» πηγές, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ισχυρίστηκαν -παρά τις σαφείς δηλώσεις Πέτσα- ότι ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει μεθαύριο σε ερώτηση, αλλά ότι απλώς θα στείλει επιστολή για την ενεργοποίηση της διαδικασίας της Ωρας του Πρωθυπουργού…
http://www.dimokratianews.gr