21 Οκτ 2019

Αστυνομικοί ανάγκασαν 16χρονη να γδυθεί μπροστά τους για σωματικό έλεγχο

Αστυνομικοί της Αυστραλίας ανάγκασαν μία 16χρονη να γδυθεί για να πραγματοποιήσουν σωματικό έλεγχο. Το περιστατικό έλαβε χώρα πέρσι,...
ωστόσο σήμερα ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.
Σύμφωνα με τον Guardian, το συμβάν έλαβε χώρα στου μουσικό φεστιβάλ Grass festival κοντά στο Byron Bay της Αυστραλίας, το 2018. Μάλιστα οι αστυνομικοί φέρονται να εξανάγκασαν συνολικά έξι παιδιά να γδυθούν εντελώς για να πραγματοποιήσουν έρευνα, χωρίς την παρουσία γονέα ή κηδεμόνα.
Οι αστυνομικοί φέρονται να ρώτησαν την ηλικία της νεαρής και να πήραν την ταυτότητά της, ωστόσο δεν κάλεσαν κάποιο κηδεμόνα. Ο αστυνομικός σκύλος λανθασμένα εντόπισε ναρκωτικές ουσίες πάνω της, η μικρή οδηγήθηκε σε ένα αντίσκηνο όπου εξαναγκάστηκε να γδυθεί.
«Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι επρόκειτο να γδυθώ μπροστά στον αστυνομικό. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου συνέβαινε. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Είχα ταπεινωθεί εντελώς»,ανέφερε η κοπέλα.
 Η επιτροπή που διεξάγει την έρευνα - Law Enforcement Conduct Commission -ενημερώθηκε ότι ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε λιγότερο από το 10% των 143 ανθρώπων στους οποίους διενεργήθηκε έρευνα με αφαίρεση όλου του ρουχισμού.
Η 16χρονη ανέφερε ότι υποφέρει από μετατραυματικό στρες μετά από αυτή την εμπειρία, λέγοντας ότι κάθε φορά που έρχεται σε οπτική επαφή με έναν αστυνομικό νοιώθει έντονο άγχος μήπως συμβεί κάτι αντίστοιχο ξανά.
https://www.ieidiseis.gr