20 Οκτ 2019

Μεσαίωνας! Πατέρας στην Κρήτη σέρνει στα δικαστήρια νηπιαγωγούς για το μάθημα σεξουαλικής αγωγής!

“Είναι μια πολύ παράλογη απόφαση διότι διώκονται 4 εκπαιδευτικοί επειδή απλά έκαναν την δουλειά τους” λέει μεταξύ άλλων στο newsit.gr η Μαργαρίτα Γερούκη – Εκπαιδευτικός Σεξουαλικής Αγωγής – Υπεύθυνη προγράμματος “Παίζω με τον Φρίξο” .
Οι τέσσερις νηπιαγωγοί παραπέμπονται σε δίκη, επειδή κατά τη διάρκεια του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής, μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα με την επιστημονική τους ονομασία. Κάποιος γονέας εξοργίστηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών, γιατί… το παιδί του “τραυματίστηκε ψυχολογικά”.
Ειρωνεία; Όσο οι εκπαιδευτικοί περιμένουν να δικαστούν στην Ελλάδα του 2019, παρέλαβαν… βραβείο, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής!

“Διώκονται εκπαιδευτικοί που απλώς κάνουν σωστά τη δουλειά τους”!

“Τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής είναι ενταγμένα στο αθλητικό πρόγραμμα από το 2003, υπάρχουν επίσης σχολικά εγχειρίδια τα οποία είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο παιδείας όπως επίσης και το πρόγραμμα το οποίο δούλευαν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είναι εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οπότε έχουμε το δικαίωμα να παρουσιάζουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα σχολεία και παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή διώκονται απλά επειδή έκαναν σωστά την δουλειά του”.
Επίσης πριν φτάσουν σε δικάσιμο, υπήρχαν πολλά στελέχη εκπαίδευσης, μεταξύ και εγώ που καταθέσαμε στον εισαγγελέα για να πούμε ακριβώς αυτά τα πράγματα και αγνοηθήκαμε όλοι και η υπόθεση αντί να αρχειοθετηθεί πήγε σε ακροαματική διαδικασία”.
Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων στο newsit.gr ηκυρία Γερούκη, διευκρινίζοντας ότι:
“Κάνει πολύ μεγάλη ζημιά αυτή η εξέλιξη διότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Ελλάδα θεωρούν ότι η σεξουαλική αγωγή είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, είναι ένα θέμα που τα ενδιαφέρει και πρέπει να την μάθουν. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, όμως ταυτόχρονα δεν γίνεται και όταν έρχονται υποθέσεις σαν αυτή εδώ, σίγουρα δεν βοηθάνε”.
Μάλιστα, η ίδια αποκαλύπτει, ότι οι γονείς γνώριζαν εδώ και καιρό τι θα διδαχθούν τα παιδιά τους.
“Οι υπεύθυνοι του 19ου νηπιαγωγείου Χανίων θεώρησαν πως είναι καλό να παρουσιαστεί το πρόγραμμα μας στους μαθητές του και έτσι πριν γίνει η παρουσίαση στα παιδιά κάναμε μια συνάντηση πρώτα με τους γονείς τους. Τους εξηγήσαμε τι θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και για ποιους λόγους είναι καλό να το παρακολουθήσουν τα παιδιά τους. Στην συνάντηση αυτή ήταν και ο γονέας που έχει κινηθεί νομικά ενάντια στους 4 εκπαιδευτικούς, ο οποίος κατά την γνώμη μου έχει κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού του, είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί ο ίδιος μάλλον. Ο συγκεκριμένος κατά την διάρκεια της συνάντησης εξέφραζε συνεχώς τις αντιρρήσεις του και γι αυτό το λόγο κάναμε ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση για να μπορέσει να καταλάβει, αλλά ο συγκεκριμένος γονέας δεν ήθελε να καταλάβει, ήθελε κάτι άλλο να πετύχει. Ο λόγος που τα κάνει όλα αυτά ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Είναι ο μόνος μέσα σε εκατοντάδες γονείς αυτά τα 4 χρόνια που παρουσιάζουμε το πρόγραμμα που έχει προκαλέσει πρόβλημα”.

Ο παιδεραστής της Κρήτης στάθηκε αφορμή για να γεννηθεί το πρόγραμμα

“Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε λίγο καιρό μετά την σύλληψη του παιδεραστή Νίκου Σ… καθώς ήταν μια υπόθεση που είχε συγκλόνισε το πανελλήνιο, πόσο μάλλον την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Εγώ σκέφτηκα πως είναι δυνατόν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τις σχέσεις και τους κώδικες επικοινωνίες που αφορά το σώμα μας, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα ακουμπά, όλα αυτά αν δεν τα μάθουμε εμείς στα παιδιά, δεν μπορούν να τα γνωρίζουν αλλιώς. Εμείς ως ενήλικες πρέπει να τους τα μάθουμε. Έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα το οποίο το δουλέψαμε πάρα πολύ. Πρόκειται για ένα ποιοτικό πρόγραμμα το οποίο το αποδεικνύει και το βραβείο που του έχει απονεμηθεί. Ακόμα μιλάω με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που μου λένε συνεχώς τα πόσα πολλά πράγματα πήρανε μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.
“Ο συγκεκριμένος γονέας κατηγορεί πως προκλήθηκαν στο παιδί του ψυχολογικά τραύματα χωρίς όμως αυτό να αποδεικνύεται από κάποια γνωμάτευση ειδικού. Επιστημονικά δεν τεκμηριώνεται από πουθενά ότι μπορεί να τραυματιστεί ένα παιδί ηλικίας 5 ετών με αυτό τον τρόπο διότι αν συνέβαινε αυτό δεν θα τραυματιζόταν μόνο ένα παιδί. Όπως ένα παιδί δεν τραυματίζεται όταν μαθαίνει για άλλα μέλη το σώματος του, έτσι δεν τραυματίζεται και όταν μαθαίνει για τα γεννητικά του όργανα”.
Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμερτζής
https://www.newsit.gr