20 Νοε 2019

Στερεύουν τα λεφτά ή "χάλασε το πλυντήριο";Τα σούρτα-φέρτα του Δόζογλου στην Creta Farms που ήθελε να αγοράσει...με δάνειο(αλλά δεν πήρε!) και τα ακίνητα που πληρώνει και κατοικούν...αράχνες!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δουζογλου CRETAΗ μεγάλη έκπληξη στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την Creta Farms ήταν ο επιχειρηματίας Θόδωρος Δουζόγλου που έλαμψε δια της μη υποβολής προσφοράς ενώ αναμενόμενη ήταν η μη συμμετοχή των...
ομίλων Θεοδωρόπουλου και HIG οι οποίοι είχαν αποχωρήσει εδώ και ημέρες ενώ είχε διακοπεί και η πρόσβασή τους στο data room.
Βέβαια και η HIG αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι είχε αποστείλει Letter of Intend στα τέλη Ιουλίου στις τράπεζες και υποτίθεται θα επένδυε 10 έως 100 εκ ευρώ και ισχυριζόταν θα μπορούσε να κλείσει τη συναλλαγή σε τρεις εβδομάδες.Λίγο νωρίτερα είχε αποστείλει Letter of Intend και Κυπριακή εταιρία του επιχειρηματία κ. Θόδωρου Δουζόγλου που υποτίθεται ότι θα έβαζε άμεσα έως 15 εκ ευρώ. Οι τράπεζες δεν συζήτησαν κανένα LOI και ζήτησαν από τους ενδιαφερόμενους εφ όσον επιθυμούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρίας να τη διεκδικήσουν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε χθες με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα κ. Θόδωρος Δουζόγλου που υποτίθεται ότι είχε συνεργασία με τον κ. Κ. Δομαζάκι προκειμένου να εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο και να αποκτήσει την Creta Farms αποδείχτηκε την τελευταία στιγμή λαγός.Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε δε την εταιρία εμφανιζόμενος ως βέβαιος αγοραστής και επιθεωρώντας όλες τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο φαίνεται ότι τα χρήματα που χρειαζόταν να αποκτήσει την Creta Farms δεν τα είχε και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε αποδείχτηκε στην πράξη φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πόνταρε σε δανειοδότηση για να καλύψει τις απαιτήσεις εξαγοράς της Creta και να υποβάλλει προσφορά αλλά το αίτημα δανείου απορρίφθηκε άγνωστο για ποιο λόγο. Λίγες εβδομάδες πριν πάντως έλαβε άλλο τραπεζικό δάνειο με προσημείωση των ακινήτων που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα το οποίο είναι άγνωστο πως χρησιμοποίησε.Πάντως αν κάποιος μελετήσει τα στοιχεία εταιριών που ελέγχει ο όμιλος Δουζόγλου θα αναρωτηθεί τι τελικά συμβαίνει με τον επιχειρηματία. Για παράδειγμα η εταιρία ΑΣΤΕΡΑΣ 2020 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2 ΙΚΕ που έχει αποκτήσει το Ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο έκλεισε το 2018 με αρνητική καθαρή θέση περί τα 800 χιλιάδες ευρώ ενώ το 2017 είχε αρνητική καθαρή θέση 120.000 ευρώ. Η εταιρία έχει μετοχικό κεφάλαιο 5000 ευρώ !!! και δάνεια μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα 18 εκ ευρώ. Δηλαδή το ξενοδοχείο κόστισε αρχικά 16,9 εκ ευρώ και αγοράστηκε με δανεικά (άγνωστο από που προέρχονται και αν πρόκειται από άλλη εταιρία και με ποιο επιτόκιο και ποιες εγγυήσεις) ενώ σήμερα το κόστος κτήσης υπερβαίνει τα 18 εκ ευρώ. Τα ίδια φαινόμενα συμβαίνουν και με την εταιρία ΑΣΤΕΡΑΣ 2020 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2 όπου έχει αρνητικό κεφάλαιο περί τα 200.000 ευρώ και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 6,3 εκ ευρώ. Επίσης η εταιρία ΕΦΙΠΠΟΣ ΙΚΕ έχει αρνητικά κεφάλαια 650 χιλιάδες ευρώ και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 12,6 εκ ευρώ.Τα τρία παραπάνω παραδείγματα αν μη τι άλλο μαρτυρούν έλλειψη συνήθους πρακτικής και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πως ακριβώς εννοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα.