21 Νοε 2019

Ισπανικό δικαστήριο έκρινε καταχρηστική την έξτρα χρέωση της Ryanair στη χειραποσκευή

Ισπανικό δικαστήριο έκρινε ως "καταχρηστική" την έξτρα χρέωση που επιβάλει η Ryanair για τις χειραποσκευές και αποφάσισε ότι αυτή δεν πρέπει πλέον να επιβάλλεται στην Ισπανία, μεταδίδει το Reuters.

Η απόφαση προέκυψε κατόπιν καταγγελίας επιβάτη για την τιμολογιακή πολιτική της αεροπορικής χαμηλού κόστους, η οποία χρεώνει επιπλέον τους επιβάτες της για ο,τιδήποτε παραπάνω παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα πέρα από μία χειραποσκευή.
«Αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει την πολιτική των αποσκευών της Ryanair, καθώς είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρερμήνευσε την εμπορική ελευθερία μας να καθορίζουμε το μέγεθος των χειραποσκευών που εισέρχονται στην καμπίνα», αναφέρει η Ryanair σε δήλωσή της.
Όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να αγνοήσει την απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου ή να ασκήσει έφεση, η Ryanair αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η επιβάτιδα, που ταξίδευε από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες, προσέφυγε στο δικαστήριο αφού το προσωπικό της αεροπορικής  εταιρείας την ανάγκασε να πληρώσει 20 ευρώ για να πάρει μαζί της μια αποσκευή 10 κιλών στο αεροπλάνο.
Το δικαστήριο διέταξε την Ryanair να επιστρέψει τα 20 ευρώ συν τόκο, αλλά αρνήθηκε το αίτημά της επιβάτιδας για αποζημίωση επιπλέον 10 ευρώ για την ταλαιπωρία που υπέστη.
Ο δικαστής έκρινε πως η χειραποσκευή, από πλευράς μεγέθους και βάρους, μπορούσε εύκολα να μεταφερθεί στην καμπίνα, επικαλούμενος έναν ισπανικό κανονισμό που επιτρέπει στους επιβάτες να παίρνουν στην καμπίνα χειραποσκευές χωρίς επιπλέον χρέωση.
Το δικαστήριο αναφέρει σε δήλωσή του ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη.
https://www.zougla.gr/