27 Ιαν 2020

Τα ημερολόγια της προέδρου κόστους... 15.600 ευρώ!ΕΧΟΥΝ ξεφυγει ΕΝΤΕΛΩΣ καποια σουργελα...ΘΑ τα μαζεψει καποιος????

Της Κατερίνας Καραμπατάκη
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σε μια περίοδο που τα χρήματα λόγω κρίσης δεν περισσεύουν πουθενά, ειδικότερα στον τομέα της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Πρόνοιας, πρόεδρος δομών της Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίζει να τυπώσει ημερολόγια με την φωτογραφία της για να δωρίσει σε εργαζόμενους των δομών και γνωστούς.

Όπως φαίνεται και στο απόσπασμα πρακτικού του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δημοσιεύεται στην «Διαύγεια», στις 14 Ιανουαρίου 2020 το διοικητικό συμβούλιο του «Αγίου Παντελεήμονα» αποφάσισε να προμηθευτεί 1.200 ημερολόγια με το λογότυπο του κέντρου σε ασημοτυπία στο εξώφυλλο και χαιρετισμό της προέδρου του, η οποία υπογράφει την απόφαση, Βίκης Νάκου. Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται σε 11.400 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ στο ημερολόγιο έκτος από τον χαιρετισμό φιλοξενείται μια ολοσέλιδη φωτογραφία της κ. Νάκου, από εκείνες που είχε χρησιμοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο στην οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στην Α’ εκλογική περιφέρεια.
Πρόκειται για ατζέντες συνηθισμένες, προεκτυπωμένες το κόστος των οποίων στην αγορά είναι πολύ χαμηλότερο από τα περίπου 10 ευρώ που κόστισε στον «Άγιο Παντελεήμονα» για την φωτογραφία και τον χαιρετισμό της κ. Νάκου.
Ήδη τα πρώτα ημερολόγια διανεμήθηκαν σε εργαζόμενους νομών της ΠΚΜ.
Το ίδιο διοικητικό συμβούλιο λίγες ημέρες πριν, στις 4-12-2019 προμηθεύτηκε άλλα 600 ημερολόγια για τις ανάγκες προβολής του φορέα μέσω δημοσίων σχέσεων. Οι ατζέντες κόστισαν 4.200 ευρώ συν ΦΠΑ και ανατέθηκαν πάλι στην ίδια εταιρία.
Συνολικά 15.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ δόθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες για τις δημόσιες σχέσεις του κέντρου «Άγιος Παντελεήμονας», ενός κέντρου που έχει επιφορτιστεί με την περίθαλψη ατόμων με αναπηρία, ηλικιωμένων και γενικότερα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Η προμήθεια μάλιστα του υλικού έγινε με απευθείας ανάθεση και στις δυο περιπτώσεις όχι από Κάποιο τυπογραφείο αλλά από γραφείο δημοσίων σχέσεων.
Την ώρα που τέτοιες δομές, στερούνται χρημάτων λόγω περικοπής της κρατικής ενίσχυσης εξαιτίας των μνημονίων και της δεκαετούς κρίσης ορισμένοι συμπεριφέρονται σαν να ζουν στην Περίοδο των ισχνών αγελάδων.
Και μπορεί στην Αθήνα να έχουν τις πίτες του Βορίδη και του Πατουλη αξίας 12.000 ευρώ εκάστη εμείς στην Βόρεια Ελλάδα έχουμε τα... ημερολόγια.
https://www.makthes.gr/

4.jpg
2.jpg
1.jpg