17 Ιαν 2020

«Συνθηκολόγηση η προσφυγή στη Χάγη»...Νέο «μπαϊράκι» Σαμαρά...

Δική του «γραμμή» στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης για τα εθνικά ζητήματα χαράσσει για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μέσω συνέντευξης που παραχωρεί στον...
«Φιλελεύθερο του Σαββάτου».



Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αρνητικός με την προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, παρά το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη και στην χθεσινή του συνέντευξη πως αυτή αποτελεί μια σοβαρή κίνηση. Από την άλλη, ο Μεσσήνιος πολιτικός μιλάει «σωστό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ», αφήνοντας αιχμές για κάποιους στο κυβερνητικό επιτελείο που το νοθεύουν.

«Οταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο... Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Οχι να το “νοθεύουμε"...» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ο Ερντογάν ήδη, βέβαια, έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις. Προαναγγέλλει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη για να στηρίξει το καθεστώς Σάρατζ, ότι θα πουλήσει ''οικόπεδα'' της ελληνικής ΑΟΖ και ότι θα προχωρήσει σε έρευνες εκεί. Καλό είναι να γνωρίζει ότι απέναντί του θα βρει μια ενωμένη Ελλάδα και μια αποφασισμένη Ελλάδα… Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ''υπέρ-εξάπλωσης''. Φτάνει εμείς, από την πλευρά μας, να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα!».