28 Μαΐ 2020

Αποδέχεται ο Μητσοτάκης την προσφυγή στον ESM! Δημοσιονομική πειθαρχία προαπαιτούμενα και εποπτεία για την σταδιακή αποδεσμευση των πακέτων βοήθειας!

Όχι απλά θετική για την Ελλάδα, για το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία, μιλώντας σήμερα στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν ..
το Ινστιτούτο Brookings και το Miller Center του Πανεπιστημίου της Virginia.
Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στην σημερινή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία, χαρακτήρισε το πρόγραμμα “πολύ φιλόδοξο” και εκτίμησε ότι “η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που θα ωφεληθούν σημαντικά από αυτό”.
Εντούτοις νωρίτερα, στο δελτίο του OPEN – το μοναδικό που “διάβασε” τον “διάβολο πίσω από τις λεπτομέρειες” της ευρωπαικής πρότασης – ο ανταποκριτής του καναλιού ανέφερε πως η πρόταση προβλέπει : “Δημοσιονομική πειθαρχία προαπαιτούμενα και εποπτεία για την σταδιακή αποδέσμευση των πακέτων βοήθειας για κάθε χώρα”. Μάλιστα όπως τονιστηκε ο πρώην Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φανατικός υποστηρικτής του δόγματος της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της πολέμιος του “χρήματα χωρίς μέτρα, νωρίτερα δήλωσε “ικανοποιημένος από τον μηχανισμό του προγράμματος στήριξης” …
Φωτό: EUROKINISSI
https://thefaq.gr/