30 Μαΐ 2020

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ.... Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη> O ελληνικός παράδεισος των Gangsters

Δεν περνάνε 1-2 μήνες χωρίς να έχουμε δολοφονίες της Μαφίας, όπως αυτή του επιχειρηματία Μακρή, ανατινάξεις αυτοκινήτων, αποτρόπαια τροχαίο, περιστατικά εκβιασμών επιχειρηματιών της νύχτας και πάει λέγοντας.

Γράφει ο Tony Montana
Κι όλα αυτά εν μέσω πασαρέλας της εγχώριου βουκόλ-lifestyle, ένα μωσαικό από τραγουδίστριες των reality, πεταλουδίτσες πολυτελείας, φουσκωτούς, αστυνομικούς-προστάτες και πάει λέγοντας. 
Μόλις το Σάββατο (29 Μαίου 2020) απόγευμα αστυνομικός έπεσε σε μπλόκο συναδέλφων του στη πλατεία Εσπερίδων της Γλυφάδας γιατί κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες.
Χθες βράδι (29 Μαίου 2020) επίσης στην οδό Δωδεκανήσου 14 στη Βούλα άγνωστοι εκτέλεσαν έναν 70χρονο Βέλγο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εκτελεστές ήταν δύο, έφτασαν στην περιοχή με μοτοσικλέτα και είχαν στήσει καρτέρι στον 70χρονο έξω από την πολυκατοικία της οδού Δωδεκανήσου 14.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μόλις είδαν τον 70χρονο να σταθμεύει το όχημά του στην πιλοτή της πολυκατοικίας και να αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο, τον πλησίασαν και με δύο σφαίρες στο κεφάλι του πήραν τη ζωή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Βέλγος επιχειρηματίας βρέθηκαν δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών.
Στη συνέχεια οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ερευνώντας τις επαφές που είχε ο Βέλγος επιχειρηματίας ενώ ψάχνουν αν υπάρχουν και κάμερες που τυχόν να έχουν καταγράψει την στιγμή της εκτέλεσης ή κάποια στιγμή της άφιξης και της αποχώρησης των εκτελεστών.
Γλυφάδα, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019. Ήταν λίγο μετά τις 10. Ένας 56χρονος από τον Λίβανο, με αυστραλιανό διαβατήριο, κατέβηκε από το γυμναστήριο -όπου, σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει στις 9 το πρωί- άνοιξε την πόρτα του πανάκριβου Mercedes-AMG -οι αρχικές πληροφορίες της Αστυνομίας έκαναν λόγο για αυτοκίνητο μάρκας Porsche- και έκατσε στη θέση του οδηγού. Πατώντας το κουμπί για να πάρει μπρος, το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ φωτιά πήραν και τέσσερα οχήματα τα οποία ήταν παρκαρισμένα πίσω από αυτό.
Ως πρωτοπαλίκαρο του υποκόσμου περιγράφουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας τον 56χρονο αυστραλό υπήκοο με καταγωγή από τον Λίβανο, που τραυματίσθηκε όταν έγινε έκρηξη στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μια Mercedes και όχι Porsche Cayenne όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα. Πρόκειται για πρώην αρχηγό των Comancherοs, μία σκληρής οργάνωσης μοτοσυκλετιστών τύπου «Hell Angels», με έντονη εγκληματική δράση στην Αυστραλία-σύμφωνα με το Makeleio.gr
Ιδιοκτήτης του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, είναι ο πρώην αρχηγός της αυστραλιανής μαφίας.
Πρόκειται τον Amad Jay Malkoun, ο οποίος φέρεται να έχει δοσοληψίες και με τη ρώσικη μαφία. Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, έφυγε από την Αυστραλία, μετά από ξεκαθάρισμα λογαριασμών όταν και έχασε την αρχηγία από τον νυν αρχηγό της συμμορίας, Μικ Μάρεϊ, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή.
Ο Amad Jay Malkoun
Ο νυν επικεφαλής της οργάνωσης, Μικ Μάρεϊ
Ο Amad Jay Malkoun έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, ήταν αρχηγός της συμμορίας από το 2013 έως το 2014, οπότε έφυγε από τη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι. Αν και εγκατέλειψε τη συμμορία, στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι ασκούσε ακόμα επιρροή στους «Comancheros». Στη συνέχεια, ήρθε στην Ελλάδα.
Τα παλαιότερα μέλη της συμμορίας ήταν με το μέρος του Α.J.Μ., ενώ οι νεότεροι, τάχθηκαν με τον Μάρεϊ. Η μεταξύ τους διαμάχη περιλάμβανε απόπειρες δολοφονιών και πυροβολισμούς, καθώς οι άνθρωποι του A.J.M. επιχείρησαν να βγάλουν από τη μέση το δεξί χέρι του Μάρεϊ, Ρόμπερτ Έιλ, εισβάλλοντας μέσα σε τατουατζίδικο, γαζώνοντάς τον με έξι σφαίρες. Ωστόσο εκείνος επέζησε.
Amad “Jay” Malkoun (far left) and Mick Gatto (far right) and friends at a boxing match. Picture: George Salpigtidis
Μετά την έκρηξη του αυτοκινήτου στη Γλυφάδα η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μάλιστα αν είναι, όπως αναφέρουν είναι απομακρυσμένο σενάριο, ελέγχεται πιθανή σύνδεση της υπόθεσης με τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα της Βούλας τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Βούλγαρος εκτελεστής του Γιάννη Μακρή
2616514
Ο Λιβανέζος 56 ετων με αυστραλιανή υπηκοότητα τραυματίστηκε σοβαρά στις 10:10 το πρωί όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στο ύψος της Γλυφάδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, υπολείμματα του οποίου βρέθηκαν στο σημείο. Συγκεκριμένα υπολείμματα δυναμίτη εντοπίστηκαν στο σημείο της έκρηξης του αυτοκινήτου μάρκας Mercedes σε υπαίθριο χώρο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα. Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αν η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο ή με παγίδευση του ΙΧ.
κουρδιστο πορτοκαλι