2 Ιουλ 2020

O Μπακογιάννης μετά το «σκάνδαλο» με τις ζαρντινιέρες, καλεί τους δημότες να ποτίσουν τα δέντρα

Μπορεί το σχέδιο του Κώστα Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο», να προκάλεσε την οργή μερίδας πολιτών του Δήμου Αθηναίων, όχι μόνο για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα εμπόδια στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ και την υπερκοστολόγηση σε παγκάκια,
ζαρντινιέρες και ψευδοπιπεριές, όπως όλα δείχνουν όμως, το «φιάσκο» έχει και συνέχεια. 
Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πρόγραμμα «Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα», για το οποίο μάλιστα έχει έχει αναθέσει και την κατασκευή ειδικής εφαρμογής στα κινητά.
Ο Δήμος ομολογεί ότι «λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αναγκών πυροπροστασίας όπου και απασχολούνται οι υδροφόρες του», δεν υπάρχει δυνατότητα για να ποτιστούν όλα τα νεοφυτεμένα δέντρα, γι αυτό καλεί τους πολίτες να αναλάβουν… την δημοτική αρμοδιότητα.
Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος απευθυνόμενος στους πολίτες, τονίζει ότι «είναι σημαντικό να ποτίζετε τα δέντρα με 15 λίτρα νερό κάθε 2 μέρες κατά τη θερμή περίοδο (Μάιο έως Σεπτέμβριο), ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα επιβίωσής τους. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, τα δέντρα χρειάζονται πότισμα 1 φορά την εβδομάδα με 10 λίτρα νερό.Κάθε φορά που ποτίζετε το δέντρο σας, πατήστε το κουμπί ‘Πότισα το δέντρο μου!’. Έτσι, θα γνωρίζετε πότε χρειάζεται πότισμα ξανά».
https://www.newsbreak.gr/