26 Νοε 2020

Δώστε τα όλα στον Ολυμπιακό -Η ΕΡΤ δίνει μισό εκατ. ευρώ για τα φιλικά της ΚΑΕ!ΔΕΝ τα δινουν στην Β.ΕΘΝΙΚΗ στο ποδοσφαιρο που ζουνε χιλιαδες οικογενειες και τα δινουν στους εφοπλιστες!!!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια. Σε μια περίοδο δυσμενών οικονομικών συνθηκών όπου η ΕΡΤ διαπραγματεύεται επί μήνες για να δώσει οποιοδήποτε συμβόλαιο, έδωσε ελαφρά τη καρδία μισό εκατομμύριο ευρώ για να πάρει τα… φιλικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η ομάδα της κλάψας «νίκησε» ξανά.

Ας πάρουμε το… σκάνδαλο από την αρχή. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες πως υλοποιεί το πρόγραμμα δέκα φιλικών αγώνων με τίτλο «Monday’s Night Game against COVID-19» όπου κάθε Δευτέρα θα δίνει φιλικά παιχνίδια. Ανάμεσα στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει θα είναι τόσο της Α1, όσο και της Α2, αλλά και πιθανόν δυο φιλικά με ξένες ομάδες. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την ερυθρόλευκη ΚΑΕ θα έχουν… φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Πάνω από 500.000 ευρώ για τα φιλικά του Ολυμπιακού

Όπως έγινε γνωστό, μέσω της Διαύγειας, η συμφωνία έκλεισε «έναντι του ποσού των 250.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και του ποσού των 150.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο». Επιπλέον, στην ίδια συμφωνία υπάρχει «παράθυρο» και για δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια. Σε αυτή την περίπτωση «το αντάλλαγμα θα αυξηθεί κατά 50.000.00 € πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο», ενώ καταλήγει: «Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 12 αγώνες, η ΕΡΤ θα αποκτήσει το δικαίωμα μετάδοσης αυτών χωρίς να καταβάλλει κανένα επιπλέον ποσό».

Με απλά λόγια δηλαδή, η ΕΡΤ θα βγάλει από τα ταμεία της (μίνιμουμ) συνολικά το ποσό των 400.000 ευρώ, για να μεταδώσει τα 10 φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί κατά 50 χιλιάδες και να ξεπεράσει συνολικά το μισό εκατομμύριο. Αυτό  γιατί θα πρέπει να συνυπολογιστεί στο παραπάνω ποσό τα έξτρα έξοδα της τηλεοπτικής παραγωγής των 10-12 αγώνων που έχει αναλάβει η Κρατική Τηλεόραση.

Η ομάδα της κλάψας είναι πάντα ευνοημένη

Ο Ολυμπιακός διαχρονικά παρουσιάζεται από τον επικοινωνιακό του μηχανισμό ως η ομάδα που αδικείται πάντα. Είτε η κουβέντα γίνεται για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ ο Ολυμπιακός είναι πάντα το θύμα. Τρανταχτό παράδειγμα οι χθεσινές δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα επί τούτου.

Το θέμα είναι όμως πως ο Ολυμπιακός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Σε μια εποχή πλήρης απαξίωσης μπασκετικά, οι Πειραιώτες πήραν ένα συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου ευρώ από την ΕΡΤ. Δεν υπάρχει κάτι που να χαρακτηρίζει περισσότερο αυτό τον σύλλογο.

Ο Insider