25 Ιαν 2021

«Παραπολιτικά» εναντίον «Καθημερινής» και Αλέξη Παπαχελά...

Αφορμή για την «επίθεση», η συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά που δημιούργησε ζητήματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. 

 Σε ανάλυση λοιπόν που έκανε ο Θανάσης Φουσκίδης καταγράφεται, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο –ας πούμε– ύποπτος ρόλος της... «Καθημερινής» και ιδίως του «δυσαρεστημένου» διευθυντή της. 

 «Η κατά τ' άλλα παραταξιακή εφημερίδα που αρχικώς λανσαριζόταν ως η αποτύπωση στον χώρο των ΜΜΕ του κυβερνητικού προφίλ, το οποίο επιθυμούσε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος», γράφει θεωρώντας πως οι «στοχεύσεις τέτοιων ενεργειών» του Αλέξη Παπαχελά (αλλά και του κ. Σαμαρά) «καθίστανται απολύτως σαφείς» με τον διευθυντή της εφημερίδας να έχει βαλθεί «να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια».

 Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχουν «στελέχη προερχόμενα από τους κόλπους του μαγαζιού των Αλαφούζων που έχουν λάβει κομβικά επικοινωνιακά πόστα στην κυβέρνηση, όπως η Αριστοτελία Πελώνη, που είναι αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Γιαννίρης, ο οποίος είναι δίπλα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και μια σειρά δημοσιογράφους που θητεύουν σε υπουργικά γραφεία». 

 Και εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Παπαχελάς είναι δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση: «Η ηγεσία της κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Αλέξη Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ». 

 Ως εκ τούτου λοιπόν, «μετά τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις των δύο πλευρών εξαιτίας της απογοήτευσης του διευθυντή της Καθημερινής για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να "συγκυβερνήσει" -σε επίπεδο δημοσιογραφικών αποκαλύψεων πάντα- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός ο Μεσσήνιος πολιτικός για να βγάλει όλα όσα είχε μέσα του τελευταία χρόνια»... 

 Δημήτρης Κανελλόπουλος 

 Πηγή:efsyn.gr