15 Μαΐ 2021

Συνέλαβαν εκτός «φούσκας» μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης ΑμεΑ

 

Τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ της Μαδέρα κατάφεραν να… τραβήξουν τα φώτα, για τον λάθος λόγο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «thrakisports.gr», τα συγκεκριμένα άτομα (δύο αθλητές και δύο.

προπονητές-συνοδοί) συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές αρχές εκτός της «φούσκας» που είχαν μπει για τη διοργάνωση.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, οι συμμετέχοντες δεν έχουν πολλά περιθώρια μετακινήσεων πέραν του κολυμβητηρίου και του ξενοδοχείου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει πως οι συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές Αρχές, αφού κυκλοφορούσαν  στην πόλη χωρίς –προφανώς- να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Ο καθένας από τους παραβάτες αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Όπως όμως επισημαίνεται, υπάρχει και ο κίνδυνος να αποκλειστεί όλη η ελληνική αποστολή από τους αγώνες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους αθλητές ήλπιζαν να πιάσουν σε αυτήν την διοργάνωση τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το ThrakiSportS, οι διοργανωτές απαγόρευσαν το Σάββατο στους Έλληνες κολυμβητές και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής να πάνε στο κολυμβητήριο για να προπονηθούν. Ακόμα, επισημαίνεται πως η Ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και φέρεται να δίνει μεγάλη «μάχη», ο όποιος πιθανός αποκλεισμός να αφορά μόνο τους συγκεκριμένους τέσσερις αθλητές και όχι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.