8 Μαΐ 2021

Άφαντος ο γιατρός του γηροκομείου που έβγαζε με το τσουβάλι τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου με την ίδια αιτιολογία

 

Ερωτήματα για την Περιφέρεια! «Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 ήταν χωρίς άδεια»
Την ώρα που οι καταγγελίες για κακομεταχείριση των ηλικιωμένων τροφίμων του «γηροκομείου της φρίκης» στα Χανιά, που ερευνάται για δεκάδες ύποπτους θανάτους, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, άφαντος παραμένει ο γιατρός του οίκου ευγηρίας, ο οποίος φέρεται.. ότι… έβγαζε με το τσουβάλι τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου με την ίδια πάντοτε αιτιολογία, δηλαδή της καρδιακής ανακοπής!

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, αν και το όνομά του είναι γνωστό στα Χανιά, όλες οι τηλεφωνικές απόπειρες να βρεθεί και να απαντήσει σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τι απαντήσεις θα δώσει, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο από τα χέρια του οποίου πέρασαν όλες οι περιπτώσεις ηλικιωμένων που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, βασανίστηκαν ή έφτασαν ακόμη και στον θάνατο εξαιτίας πλημμελούς φροντίδας, ελλιπούς σίτισης ή κακής μεταχείρισης από τους εργαζομένους και τη διοίκηση του γηροκομείου. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ο συγκεκριμένος μέχρι στιγμής θεωρείται απλώς εμπλεκόμενος στην υπόθεση και όχι κατηγορούμενος.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί η έως τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι εποπτεύουσες Αρχές για τη λειτουργία της υπό έρευνα δομής, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες Μαρία Παπαδάκη κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο«Οταν έγινε ο έλεγχος πριν από λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς τον νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της Περιφέρειας» δήλωσε η κυρία Παπαδάκη.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε πώς γίνεται όλοι οι έλεγχοι πυρασφάλειας να μην έδειξαν κάποιο πρόβλημα, από τη στιγμή που το γηροκομείο λειτουργούσε χωρίς άδεια. «Πώς γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια» ανέφερε, παραπέμποντας σε δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης. «Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης, όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της Περιφέρειας και της εποπτεύουσας Αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος» τόνισε η κυρία Παπαδάκη, ενώ κατέληξε για την κλήση μαρτύρων υπεράσπισης που έχει προτείνει η άλλη πλευρά: «Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο».

https://www.newsbreak.gr/