3 Αυγ 2021

Θαυματουργό αποδείχθηκε το εισπνεόμενο φάρμακο από το Ισραήλ που δοκιμάσθηκε στην Αθήνα. Το 90% των ασθενών εξήλθαν υγιείς του Νοσοκομείου μέσα σε 5 ημέρες

 Θαυματουργό αποδεικνύεται το εισπνεόμενο φάρμακο από το Ισραήλ το οποίο δοκιμάστηκε στην Ελλάδα-αύριο Τρίτη  είναι η τελευταία μέρα της δοκιμής. Στη μελέτη συμμετείχαν 88 ασθενείς ηλικίας έως 85 ετών με ήπια και σοβαρά συμπτώματα Covid-19.

Σχεδόν το 90 τοις εκατό από αυτούς..

εξήλθαν υγιείς του Νοσοκομείου μέσα σε πέντε ημέρες, αν και μερικοί παραμένουν στο νοσοκομείο.

Στους ασθενείς χορηγήθηκε το εισπνεόμενο φάρμακο EXO-CD24, που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.

H δοκιμή έγινε με χορηγία της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι γιατροί ανέφεραν καλές απαντήσεις και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και υποστηρίζει την ελπίδα μας ότι αυτό το φάρμακο θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι», δήλωσε στους The Times of Israel ο εφευρέτης του φαρμάκου, ανώτερος γιατρός Ichilov, καθηγητής Nadir Arber.

Το φάρμακο αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό χρησιμοποιώντας ένα μόριο, το CD24, το οποίο ο Arber ερεύνησε 25 χρόνια με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τους καρκινοπαθείς.

Εκτός από την αναφορά θετικών απαντήσεων, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι κανένας από τους ασθενείς δεν χρειαζόταν διασωλήνωση και τοποθέτηση σε αναπνευστήρες και κανένας δεν πέθανε, παρά τη σοβαρότητα των καταστάσεών τους.

«Οι ασθενείς που επιλέχθηκαν είχαν νόσο μέτριας έως υψηλής σοβαρότητας και θα περίμενε κανείς ότι θα διασωληνωθούν ή θα μείνουν στο νοσοκομείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Arber.

«Δεν καταστέλλουμε ή αλλοιώνουμε το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά το επαναφέρουμε στην κανονικότητα ελέγχοντας την όψη του συστήματος που προκαλεί την καταιγίδα κυτοκινών, την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που συχνά προκαλεί σοβαρή ασθένεια COVID», είπε.