29 Ιουν 2022

Το «μαύρο χρήμα» στο Άγιον Όρος, ο συναγερμός σε ΤτΕ και Αρχή για το ξέπλυμα, ο εφοπλιστής Μαρτίνος, ο Εφραίμ και η δυσαρέσκεια (αλλά και η …στρατολόγηση;) των Αμερικανικών Αρχών!

 


Αλλεπάλληλες ύποπτες και μη δικαιολογημένες καταθέσεις, δια μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, σε λογαριασμούς Ιερών Μονών ή και μεμονωμένων μοναχών (φυσικών προσώπων) στο Άγιον Όρος έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές, όπως εν προκειμένω την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και την Αρχή.. Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έχουν εντοπιστεί πλήθος περίεργων και μη δικαιολογημένων συναλλαγών ως προς τον πρόθεση και την προέλευση τους, που δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι εντάσσονται σε ένα καθεστώς παράνομης χρηματοδότησης, για «αδιευκρίνιστους» σκοπούς!!!

Πιθανότατα για να χρηματοδοτείται ένα «άντρο κατασκόπων» οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο Άγιο Όρος υποδυόμενοι τους Μοναχούς σε Ιερές Μονές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως προ ημερών σήμανε συναγερμός στην ΤτΕ για ύποπτη κατάθεση 6 εκατομμυρίων ευρώ σε Ιερά Μονή του Αγίου Όρους που ως γνωστόν διατηρεί στενές σχέσεις με την Μόσχα, ενώ σημειώνεται ότι πριν από λίγο διάστημα είχε εντοπιστεί επίσης μια περίεργη κατάθεση 650.000 ευρώ στον λογαριασμό Μοναχού του Αγίου Όρους, το οποίο προερχόταν από κρατικό αξιωματούχο χώρας της Ανατολικής Ευρώπης, πρώην μέλους της Σοβιετικής Ένωσης!

Το παράδοξο είναι πως τα χρήματα που κατατίθενται μέσω εμβασμάτων, σηκώνονται από τους αποδέκτες, σταδιακά, σε μετρητά!

Με τη δικαιολογία ότι κατευθύνονται σε χωματουργικές και άλλες εργολαβικές εργασίες!!!

Την ίδια ώρα, την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι Αμερικανικές Αρχές για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο Άγιον Όρος,

το οποίο έχει εδώ και καιρό μεταβληθεί σε άντρο Ρώσων κατασκόπων (όπως υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ), που μπαινοβγαίνουν σε Ιερές Μονές ως Μοναχοί υπό την ανοχή της επίσημης Διοίκησης της Εκκλησιαστικής Πολιτείας που διαχρονικά είχε αναπτύξει σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα και το Πατριαρχείο της Μόσχας!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που απορρέουν από αμερικανικές διπλωματικές πηγές, στο Άγιον Όρος «μπαινοβγαίνουν» Ρώσοι κατάσκοποι με ψεύτικα διαβατήρια, οι οποίοι δηλώνουν ιερείς σε εμβληματικές και προβεβλημένες Μονές, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο και υπό την ανοχή – αδυναμία – ανικανότητα της Διοίκησης του εφοπλιστή Μαρτίνου, τα καράβια του οποίου φημολογείται ότι μεταφέρουν εμπορικά προϊόντα από ρωσικά λιμάνια!

Καθώς μέσω της θέσης του Διοικητή, ο γνωστός εφοπλιστής και προβεβλημένο μέλος της οικογένειας των καραβοκύρηδων, ο οποίος έχει προνομιακές σχέσεις με την παρούσα κυβέρνηση καθώς η κόρη του είναι εν ενεργεία βουλευτής και στο παρελθόν είχε νοικιάσει το εξοχικό του στο Σούνιο στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διά μέσω τρίτου επιχειρηματία, είχε αναπτύξει σχέσεις και επαφές με τον ρωσικό παράγοντα!

Επιπροσθέτως οι Αμερικανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των αστυνομικών αρχών και της ειδικής ομάδας που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό και τούτο πιθανόν να οφείλεται, όπως υποστηρίζουν, σε προσωπικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με επιφανείς κυβερνώντες ο περίφημος ηγούμενος Εφραίμ της γνωστής Ιεράς Μονής, που θεωρείται άνθρωπος του Προέδρου Πούτιν!

Πάντως, παρά τους υψηλούς τόνους των αμερικανικών αρχών και τις …καταγγελίες, είναι προφανές πως σε έναν βαθμό επιδιώκεται η «στρατολόγηση» προσώπων που θεωρούνται ότι κινούνται παρασκηνιακά πέριξ της Μόσχας.

Σε αυτή τη λογική του Recruitment φέρεται να εντάσσεται και η «περίεργη» πρόσκληση «ελεγχόμενου» από τους Αμερικανούς εφοπλιστή στην πρόσφατη δεξίωση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην κατοικία του, καθώς και η φημολογία ότι η μεταφορά του πετρελαίου του ρωσικού πλοίου που κατασχέθηκε στην Εύβοια, από την Κάρυστο στο Ντάλλας του Τέξας, πραγματοποιήθηκε από μικροεφοπλιστή, ο οποίος εφέρετο αναμεμειγμένος στην ανάπτυξη δικτύου φιλορωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα, μέσα από περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, με τη χρηματοδότηση Ρώσου επιχειρηματία, στενού φίλου του προέδρου Πούτιν!

https://radar.gr/