25 Ιουν 2022

JPMorgan... Απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους των στεγαστικών δανείων

 


Σε απολύσεις προχωρά αυτή την εβδομάδα ο τραπεζικός κολοσσός JPMorgan Chase ως μία πρώτη κίνηση στην εκτίναξη των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων που έχει συγκλονίσει την αμερικανική αγορά κατοικίας.

«Η απόφασή μας για το....

προσωπικό αυτή την εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα κυκλικών αλλαγών στην αγορά στεγαστικών δανείων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα. Πράγματι, εκατοντάδες υπάλληλοι της JPMorgan (JPM) θα απολυθούν, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα επανατοποθετηθούν, δήλωσε στο CNN Business άτομο που γνωρίζει το θέμα. Τα νέα για τις απολύσεις αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Bloomberg News.

«Καταφέραμε να μετακινήσουμε προληπτικά πολλούς υπαλλήλους σε νέους ρόλους εντός της εταιρείας και εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους εναπομείναντες εργαζόμενους που επηρεάζονται από την κρίση προκειμένου να βρουν νέες θέσεις εργασίας εντός και εκτός της Chase», ανέφερε η JPMorgan στην ανακοίνωση της.

Οι απολύσεις υπογραμμίζουν τον εκτεταμένο αντίκτυπο της στροφής της Federal Reserve προς τον τρόπο καταπολέμησης του πληθωρισμού. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1987, καθώς η Fed κινείται επιθετικά προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Ο τελευταίος όχι μόνο αυτό πλήττει τη ζήτηση για νέα στεγαστικά δάνεια, αλλά και την επικερδή επιχείρηση της αναχρηματοδότησης.
«Η αναχρηματοδότηση μειώνεται δραματικά. Δεν υπάρχει η ικανότητα να υποστηριχθεί το μοντέλο στελέχωσης, δυστυχώς», είπε το άτομο που γνωρίζει το θέμα.