1 Οκτ 2022

Ύπουλο σχέδιο για ύψωση τουρκικής σημαίας σε ελληνικές μικρονήσους και Βραχονησίδες-Τουρκικός άξονας χωρών κατά Ελλάδος

Γιωργος Μοτσακος
 “Βρωμάει” προβοκάτσια στο Αιγαίο-Αποκαλύπτουμε την ειδική αμυντική συμφωνία Πακιστάν και Τουρκίας σε περίπτωση κρίσης

Μετά την πραγματικά δεινή γεωστρατηγική θέση στην οποία βρίσκεται  η Τουρκία,

η οποία δέχθηκε απανωτές “σφαλιάρες” από ΕΕ και ΗΠΑ, έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο δημιουργίας του δικού της άξονα χωρών, με τις οποίες έχει πολύ καλές σχέσεις.

Μιλάμε για χώρες όπως Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ,Καζακστάν, Πακιστάν καθώς και το Ουζμπεκιστάν.    

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι πραγματοποιήθηκε κοινή στρατιωτική άσκηση με πέντε χώρες σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Κομάντος από Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ, Καζακστάν, Πακιστάν και Ουζμπεκιστάν συμμετείχαν στη στρατιωτική άσκηση με την ονομασία “Eternal Fraternity-I United Special Forces Military Exercise”, ανέφερε σε ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα πιο διακεκριμένα στρατεύματα των φιλικών και αδελφικών χωρών είναι μαζί!», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για τουρκόφωνες χώρες, συν το Πακιστάν, οι οποίες αποτελούν την προμετωπίδα, του υπό διαμόρφωση τουρκικού άξονα, ο οποίος στοχεύει στο Αιγαίο και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ξεκάθαρα.

Οι χώρες αυτές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν είναι ούτε κατά διάνοια φιλικά διακείμενες προς την Ελλάδα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν εδώ και μεγάλο διάστημα ότι η Τουρκία έχει στα συρτάρια της το παντουρανικό σχέδιο, το οποίο σε ανύποπτο χρόνο, θα εφαρμόσει.

Τι ιδιαίτερο όμως έχει η παρουσία Πακιστανών Κομάντος στην Τουρκία

Ειδικά η παρουσία των Πακιστανών στην Άγκυρα για την άσκηση ειδικών δυνάμεων, έφερε ξανά στην επιφάνεια την  υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ μεταξύ Ερντογάν και Ι. Χάν, με την οποία είχαμε προβλέψει τις νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Υπάρχει ειδική συμφωνία Τουρκίας-Πακιστάν που είναι  επέκταση παλαιότερης αμυντικής συμφωνίας, που αφορά την ανάπτυξη Πακιστανικών δυνάμεων, (αεροσκαφών-κομάντος) σε τουρκικό έδαφος με αντίστοιχη τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στο Πακιστάν, σε περίπτωση πολεμικής κρίσης.

Παλαιότερες πληροφορίες έφεραν τους Πακιστανούς να αναζητούν τουρκική βάση για να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα'', για αυτό βλέπουμε αυτό το "έργο" στο Αιγαίο με τους μετανάστες με την συνδρομή ισλαμιστών που τους κατευθύνει η Άγκυρα.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί από τον Ιούλιο 2021, η επέκταση των κοινών επιχειρήσεων στρατιωτικού χαρακτήρα στην Α. Μεσόγειο αλλά και αλλού, μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, υπενθυμίζουμε ότι οι δύο αυτές χώρες έχουν πανίσχυρες και κυρίως πολύχρονες αμυντικές συμφωνίες, μία εκ των οποίων είχε φέρει πριν πολλούς μήνες το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό, να συμμετέχει στην τουρκική επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, φέροντας πακιστανικά πλοία στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Τουρκικό σχέδιο για ύψωση τουρκικής σημαίας σε ελληνικές μικρονήσους και Βραχονησίδες

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο μηχανισμός προβοκάτσιας των Τούρκων έχει κινητοποιηθεί και πιθανόν να αναμένουμε  ενέργειες όπως αυτές που αναφέρει το τουρκικό άρθρο:

1. Κάθε ενέργεια της Ελλάδας κατά των διεθνών συμφωνιών θα πρέπει να καταγράφεται στον ΟΗΕ+5, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και να κοινοποιείται άμεσα στο διεθνή παράγοντα.

2. Η συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και προσφύγων θα πρέπει να αγνοηθεί.

3. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της βίζας με την ΕΕ, θα πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στη διέλευση Τούρκων πολιτών σε ελληνικά νησιά.

4. Να τοποθετούνται σημαίες σε αμφισβητούμενα νησιά, Βραχονησίδες και μικρονήσους.

5. Οι Τούρκοι αλιείς πρέπει να εκτραπούν σε διεθνή ύδατα.

Αυτά είναι τα σχέδια του μηχανισμού πρόκλησης κατά της Ελλάδος, το οποίο διαθέτει ο Ερντογάν, κατά της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 200 με 300 μη τουρκικά επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και Akıncı υπηρετούν στον τουρκικό στρατό και το ναυτικό.

Η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει ξεκάθαρα το Καστελόριζο, που βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές, προσπαθώντας με αυτή την τακτική που δεν έχει νομική βάση να βάλει όλα τα νησιά του Αιγαίου στην ίδια κατηγορία.

Πληροφορίες φέρουν τους Έλληνες Αμφίβιους Καταδρομείς των επίλεκτων δυνάμεων της ΑΣΔΕΝ να ελέγχουν τα θαλάσσια σύνορα, και να παρακολουθούν κάθε κίνηση και μετακινούνται  μέχρι και στην τελευταία Βραχονησίδα.
Οι μονάδες των κομάντος των Αμφίβιων Μοιρών Καταδρομών οι οποίες εδρεύουν σε  όλα τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τακτικές χερσαίες δυνάμεις.

Ότι και να ετοιμάζουν πάντως οι Τούρκοι, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι εκεί για να πάρουν τις ρεβάνς του παρελθόντος και αυτός ο κίνδυνος είναι κάτι που το γνωρίζουν οι Νεο-Οθωμανοί, αλλά σύρονται στις εξελίξεις που προβλέπει η θεία δίκη για τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει στο παρελθόν.      

 pentapostagma.gr