31 Ιαν 2023

ΡΩΣΙΑ-Προσφέρουν αμοιβή 141000$ σε όποιον καταστρέψει ή κατασχέσει Αμερικανικό άρμα Abrams M1!


 Πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει "ξεφύγει" ,από τα στενά πλαίσια διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων και έχει μετατραπεί από τους Ρώσους σε  κερδοφόρο επιχείρηση,  για οποιονδήποτε καταστρέφει ή αιχμαλωτίζει προηγμένο Δυτικό οπλικό σύστημα....

Γνωρίζουμε από την ιστορία και τον κινηματογράφο ότι οι κυνηγοί επικυρηγμένων, ευρέως γνωστοί ως κυνηγοί κεφαλών υπήρχαν πρίν από κάποιους αιώνες στην Αμερική , στην "άγρια Δύση ".

Κανείς δεν φανταζόταν ότι οι Ρώσοι θα αντέγραφαν τους Αμερικανούς εκατοντάδες χρόνια αργότερα,προσφέροντας αμοιβή χιλιάδων δολαρίων για κάθε κατεστραμένο τάνκ Abrams των ΗΠΑ.

"10 εκατομμύρια για κάθε Abrams! Η Ρωσία ανακοινώνει «μεγάλες ανταμοιβές» για την αιχμαλωσία ή την καταστροφή δυτικού εξοπλισμού", είναι ο τίτλος  άρθρου Διεθνούς ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Καθώς η Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει δυτικά τανκς τους επόμενους μήνες, οι ρωσικές εταιρείες φέρεται να έχουν δηλώσει ότι οι στρατιώτες που καταστρέφουν ένα αμερικανικό τανκ Abrams θα ανταμειφθούν με εκατομμύρια δολάρια.

Ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ivan Okhlobystin ανακοίνωσε την ανταμοιβή,  όπως ανέφερε το Military Review

O Okhlobystin ισχυρίζεται ότι εκπρόσωποι από μεγάλες ρωσικές βιομηχανίες υποσχέθηκαν αμοιβή περίπου 10 εκατομμυρίων ρούβλιων, περίπου 141.000 δολάρια, για κάθε κατεστραμμένο ή συλληφθεί αμερικανικό τανκ M1 Abrams στην Ουκρανία.

Στις 25 Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Ουκρανία θα λάμβανε 31 τροποποιημένα άρματα μάχης M1A2 Abrams, τη νεότερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά επανάληψη του άρματος που αρχικά είχε αναπτυχθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν αυτά τα άρματα μάχης τους επόμενους μήνες, έτσι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν έντονα τα τρωτά σημεία του Abrams και ενθαρρύνουν τα στρατεύματά τους να καταλάβουν ή να καταστρέψουν αυτόν τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό αιχμής.

«Με απροκάλυπτη ευχαρίστηση βιάζομαι να σας ενημερώσω ότι ορισμένοι εκπρόσωποι μιας μεγάλης ρωσικής επιχείρησης με εξουσιοδότησαν να σας ενημερώσω ότι εκχωρούν ένα ασφάλιστρο 10 εκατομμυρίων ρούβλια για κάθε καταστρεμμένο   Abrams»  ο Okhlobystin.

Σύμφωνα με τη Rossiyskaya Gazeta, στα μέλη της ρωσικής υπηρεσίας είχαν ήδη προσφερθεί αμοιβή πέντε εκατομμυρίων ρούβλια από τη ρωσική εταιρεία Fores για το πρώτο άρμα Abrams ή Leopard που θα καταστραφεί.

Επιπλέον, ορισμένες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι εάν οι ΗΠΑ επιλέξουν να παράσχουν μαχητικά F-15 και F-16 στην Ουκρανία, τα στελέχη της βιομηχανίας έχουν προσφέρει ακόμη πιο εντυπωσιακές ανταμοιβές για την καταστροφή τους.

Επιπλέον, αρκετά ρωσικά στρατιωτικά κανάλια Telegram προφανώς πρόσφεραν ένα εκατομμύριο ρούβλια στους στρατιώτες που θα κατέστρεφαν το πρώτο αμερικανικό BMP M2 Bradley στο πεδίο της μάχης. 

Το M2 Bradley είναι ένα αμερικανικής κατασκευής ΤΟΜΑ .

Η δυτική τεχνολογία θα μπορούσε να πέσει στα χέρια της Ρωσίας

Το Κίεβο πιστεύει ότι τα τανκς είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουν τις ρωσικές γραμμές  άμυνας και να πραγματοποιήσουν μια πιθανή αντεπίθεση. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να στείλουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παρείχε 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από το οπλοστάσιό της. Επιπλέον, η Γερμανία επέτρεψε σε άλλα έθνη να μεταφέρουν τα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, κάτι που προηγουμένως απαγορευόταν από τους νόμους περί εξαγωγών.

Λόγω της ευρείας χρήσης του στους περισσότερους ευρωπαϊκούς στρατούς και τις ηπειρωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τα γερμανικά τανκς Leopard 2 είναι επίσης ευκολότερα στη συντήρηση και έχουν εύκολη πρόσβαση σε προμήθειες.

Εκτός αυτού, η Βρετανία στέλνει επίσης 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, το Λονδίνο ανέφερε ότι θα ήταν «εφιάλτης» σενάριο  ένα όπου ένα βρετανικό τανκ καταλήγει στα χέρια της Ρωσίας.

Ο βρετανικός στρατός ανησυχεί ότι οι Ρώσοι επιστήμονες θα μάθουν για τη μυστική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό του.

Ο βρετανικός στρατός επεξεργάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης  σε περίπτωση που καταστραφούν τάνκ της στην Ουκρανία, για να αποτρέψουν ο σχεδιασμός τους να πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Τα θανατηφόρα Challenger 2 θωρακίζονται από την απαράμιλλη πανοπλία Chobham, που δημιουργήθηκε από ένα μείγμα κεραμικών, χάλυβα και υλικών που απορροφούν τους κραδασμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι EurAsian Times ανέφεραν ότι μια ανταμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου ρουβλίων προσφέρθηκε από το Ρωσικό Κέντρο Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών (CAST) σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα από στρατιωτική ή οντότητα επιβολής του νόμου που μπορεί να συλλάβει επιτυχώς την Εσθονία ιχνηλατημένο μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, THEMIS, άθικτο για να εξετάσει την τεχνολογία του.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία επέκρινε το σχέδιο των ΗΠΑ να στείλουν τον Abrams στην Ουκρανία, αν και η ρωσική ηγεσία φαίνεται βέβαιη ότι το Abrams δεν θα παρουσιάσει σοβαρή στρατηγική απειλή.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ, είχε δηλώσει προηγουμένως: «Εάν ληφθεί απόφαση για τη μεταφορά του M1 Abrams στο Κίεβο, τα αμερικανικά τανκς χωρίς καμία αμφιβολία θα καταστραφούν όπως όλα τα άλλα δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ».

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν και να καταλάβουν ένα τανκ δυτικής κατασκευής, κυρίως για προπαγανδιστικούς σκοπούς και για να αποκτήσουν πρόσβαση στα μυστικά του.

Ωστόσο, οι αμυντικοί αναλυτές έχουν τονίσει ότι παρόλο που τα τανκς μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα, δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι όπως θα περίμεναν ορισμένοι."

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει "ξεφύγει" ,από τα στενά πλαίσια διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων και έχει μετατραπεί από τους Ρώσους σε  κερδοφόρο επιχείρηση,  για οποιονδήποτε καταστρέφει ή αιχμαλωτίζει προηγμένο  Δυτικό οπλικό σύστημα.

Ο λόγος είναι ότι η Ρωσία επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο αφενός να καταδείξει την τρωτότητα των σύγχρονων Δυτικών  οπλικών συστημάτων μέσων, αφετέρου να αντιγράψει την τεχνολογία κατασκευής τους προς όφελος της πολεμικής της βιομηχανίας.

https://www.pentapostagma.gr/
Παναγιωτης Ναστος