5 Φεβ 2023

Κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ: «Ψηφίζεις Ανδρουλάκη, σου βγαίνει Μητσοτάκης»

[...] Χωρίς να το καταλάβουν το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες τράβηξαν την κουρτίνα και φάνηκε ότι ο Ανδρουλάκης είναι έτοιμος να συμπράξει με τον Μητσοτάκη. Το ξέρουν όλοι. Πρώτος ο Μητσοτάκης, που το επανάφερε, σαν το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου. Μετά ο Βενιζέλος που επεξεργάσθηκε και την κάλυψη: «να μην αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα»… Στη συνέχεια τα σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ήδη βγήκαν στα κεραμίδια: «Με τον Μητσοτάκη ποτέ».
Επιπλέον το κατάλαβε και ο Τσίπρας που τον πήγαινε με το μαλακό και τον υποστήριξε τον Δεκέμβριο στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο δεν τόλμησε να εμφανιστεί γιατί θα έπρεπε να απολογηθεί για την αντιπροεδρία Καϊλή που τους φόρτωσε- και την αποφυγή του να καταθέσει στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές…
Ο Ανδρουλάκης χαντακώνει το κόμμα του. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις,- αφού στις δημοσκοπήσεις στήριξε αρχικά τον «καταλυτικό ρόλο του»- τον καταγράφουν κάτω από το 10%. Όσο εντείνεται η σύγκρουση των μονομάχων θα κατεβαίνει. Και από την κάλπη, θα βγεις πιθανότατα με κάτω από το 8% που παρέλαβε.
Αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την μόνο παρακαταθήκη που του άφησε – «όχι σε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη»- δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε το ποσοστό της.
Καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται στο δημόσιο χώρο το «πανό» πίσω του γράφει : «ψηφίζεις Ανδρουλάκη, σου βγαίνει Μητσοτάκης», ο κύκλος του θα κλείσει άδοξα. Ήδη στην κομματική αγορά, εμφανίζονται οι διάδοχοί του…
- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο ieidiseis (oλόκληρο ΕΔΩ)