1 Φεβ 2023

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ο Ν. Κωστόπουλος! ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα Αμυντικά Συστήματα για απολύσεις εργαζομένων...

 

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) στη Δάφνη, πραγματοποίησαν από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της εταιρείας.

Διαμαρτύρονταν για «αναίτιες και εκδικητικές απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στα Ε.Α.Σ» που οπως λένε, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα κάνουν λόγο για «καθεστωτικές τακτικές που δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από κανέναν».

Αργά τη νύχτα έγινε γνωστό ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Κωστόπουλος ανακάλεσε τις απολύσεις. Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδια Εργατοϋπαλληλων Χημικης Βιομηχανιας Ελλαδας αναφέρει:
Ο αγώνας μας ολοκληρώνεται ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ! Οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και αύριο θα πάνε κανονικά στη δουλειά τους. Οι αδικαιολόγητες κατά παραγγελία απολύσεις ανακλήθηκαν. Φεύγουμε από την Κεντρική Διοίκηση των ΕΑΣ γιατί διασφαλίστηκε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. Ευχαριστούμε τους δεκάδες φορείς και Συνδικάτα για την αλληλεγγύη τους, τα μηνύματα στήριξης και τη συμπαράστασή τους. Προχωράμε!

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) είχε καταγγείλει  τα εξής:
«Το σωματείο «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», μετά από επιβεβαιωμένες πληροφορίες για αναίτιες και εκδικητικές απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στα Ε.Α.Σ., προχωρά από σήμερα σε σειρά κινητοποιήσεων.
Η πρωτοφανής ενέργεια του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ε.Α.Σ. να «παραγγείλει» την καταγγελία της σύμβασης τουλάχιστον δέκα (10) εργαζομένων, τη μη ανανέωση και την αντικατάστασή τους αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αναλγησίας.
Στη λογική του «φύγε συ – έλα συ» στοχοποιούνται εργαζόμενοι που όλο το προηγούμενο διάστημα συσπειρώθηκαν στους αγώνες του Σωματείου διεκδικώντας καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας.
Οι καθεστωτικές αυτές τακτικές δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Η εκδικητική μανία με κυνήγι κεφαλών και ανθρωποθυσίες δεν είναι διοίκηση εταιρείας αλλά τρομοκρατία και εκφοβισμός.
Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. βρίσκεται στο πλευρό και συμπαρατάσσεται στον αγώνα του σωματείου «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», έναν αγώνα που θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί μέχρι το «φιρμάνι» του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ε.Α.Σ. να ακυρωθεί και οι συνάδελφοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους.
Ταυτόχρονα, καλούμε συνδικάτα και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πυκνώσουν τις γραμμές αυτού του δίκαιου αγώνα, καθώς και πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις πρακτικές.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται παρέμβαση με παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ε.Α.Σ., στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας με την παρουσία του Προέδρου της».