29 Μαΐ 2023

Ωμός εκβιασμός Μητσοτάκη: «Δεν νομίζω ότι θέλει κανείς να πάει σε κάλπες Αυγουστιάτικα»… Πόση αλαζονεία;


 Τον «εκβιασμό» περί τρίτης εκλογικής αναμέτρησης δεν σταματά να επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δεν παρέλειψε να κάνει και σήμερα, στη… δική του τηλεοπτική «στέγη», το Mega. 

Η απειλή είναι μία. Ή οι

ψηφοφόροι θα τρέξουν μαζικά να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να «στεφθεί» ο πρόεδρος του κόμματος μονοκράτορας, ή θα ξαναπάει η χώρα σε εκλογές. Δεν δίστασε μάλιστα να εκβιάσει τους πολίτες της χώρας ότι, δεν αποκλείεται να γίνουν εκλογές ακόμα και τον Αύγουστο, εάν τα ποσοστά των εκλογών της 25ης Ιουνίου, δεν είναι της αρεσκείας του… 

Ο αλαζονικός Μητσοτάκης και η… μονοκρατορία!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε προκλητικά ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, δηλαδή η σαρωτική νίκη του κόμματός του, γιατί «δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να πάει σε κάλπες Αυγουστιάτικα». Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εκλογική «έκπληξη» του κόμματος «Νίκη», φοβούμενος διαρροές ψήφος από την ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων. Αναφερόμενος σε «κόμματα και κομματίδια που μπορεί να τοποθετούνται στα δεξιά της Ν.Δ.» είπε ότι «οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια», ενώ δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λέγοντας το εξής:«Η Εκκλησία έμενε, μένει και θα πρέπει να γίνει τελείως μακριά από την κομματική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητο κόμματα να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση της στήριξης της Εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων». Και μπορεί να επέμεινε πως είναι αυτονόητο να μην καπιλεύεται κάποιος την Εκκλησία αλλά μίλησε για την επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και υποστήριξε πως «κάποιος ο οποίος έχει πατριωτικές ευαισθησίες πιστεύω ότι αισθάνεται άνετα με τη Νέα Δημοκρατία».

Επίθεση παντού! 

Από τα «πυρά» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν «ξέφυγαν» οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Από τη μία δεν τούς υπολογίζει, από την άλλη δεν έχει πάψει στιγμή να τοὺς θεωρεί «μετρήσιμη δύναμη». Μάλιστα, τοὺς «κουνάει» το δάχτυλο λέγοντάς τους ότι, «δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτό που έγινε. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν υπάρχει. Ακούω σαχλαμάρες ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, την ενέργεια. Fake news». Μπορεί να υποστήριξε πως δεν τον αφορά τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης αλλά έσπευσε να σχολιάσει πως «αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι ένας λόγος που μοιάζει πολύ με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι ηττήθηκε στην κάλπη ήταν η τοξικότητα και η κενότητα, αλλά και η ρηχότητα». Επανέλαβε δε ότι δεν έκοψε ο ίδιος «τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη. Είχε μια σαφή στρατηγική. Είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό. Και τώρα λέει ότι, και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, δεν θα συνδράμει. Αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες μία πρόταση υπάρχει. Αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτό λέει και ο κ. Ανδρουλάκης και αναζητεί τα πρωτεία στην αντιπολίτευση». «Σίγουρα μια ώριμη δημοκρατία χρειάζεται και μία αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Δικό μου μέλημα είναι να ξαναγυρίσω όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσω το απόγευμα στο Περιστέρι. Τι έγινε στις λαϊκές συνοικίες; Στήριξαν με πρωτόγνωρα ποσοστά τη ΝΔ. Γιατί το Πέραμα στήριξε τη ΝΔ; Γιατί βάλαμε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη» πρόσθεσε.

Ατέλειωτες υποσχέσεις: Θα, θα, θα….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι σε διάφορους τομείς ως κυβέρνηση δεν τα πήγε καλά, αλά υποσχέθηκε ότι θα είναι ο στόχος της επόμενης τετραετίας. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε σειρά υποσχέσεων του κόμματος δηλώνοντας ανερυθρίαστα «πως οραματιζόμαστε ένα καινούριο ΕΣΥ», χωρίς βέβαια να μιλήσει για το περιεχόμενό του. «Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι εισαγόμενη, είμαστε αισιόδοξοι. Δεν είναι λύση τα επιδόματα, αλλά είναι προσωρινή ανακούφιση. Καλύτερος έλεγχος στην αγορά και περισσότερος ανταγωνισμός. Ο καλύτερος τρόπος είναι οι υψηλότεροι μισθοί. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε μόνιμα το εισόδημα. Δεν κόψαμε οριζόντια φόρους όπως μας ενθάρρυνε η αντιπολίτευση και σήμερα μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι η ακρίβεια είναι εδώ, αλλά τα δύσκολα είναι πίσω μας. Έχουμε μπει σε καθοδική πορεία στον πληθωρισμό. Η επενδυτική βαθμίδα θα μας δώσει και άλλες ανάσες και θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού, είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές είπε ότι θα τον καλέσει σήμερα με σκοπό να τον συγχαρεί και να εκφράσει την ευχή του, η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει συνέχεια. «Δεν έχω αυταπάτες. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευθεί και εκπροσωπήσω τη χώρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξω συνάντηση με τον κ. Ερντογάν» είπε. «Είναι πραγματικά σημαντικό ότι για πολλούς μήνες είχαμε μειωμένη δραστηριότητα στο Αιγαίο. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Θα είναι και ευκαιρία να θέσω το πλαίσιο. Έχουμε μια διαφορά, της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας», συμπλήρωσε.

Δεν έχει αλλά χρησιμοποιεί το ΤικΤοκ

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν και ποιος… τον έπεισε για το ΤικΤοκ, που θέλουν «κάθε μέρα να βλέπουν», με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να απαντά ότι δεν έχει την εφαρμογή, ότι είχε απαγορεύσει στους υπουργούς του να την έχουν αλλά και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να την χρησιμοποιούν.

«Εχω παιδιά που είναι 25, 24 και 19 στα 20. Καταλαβαίνω τον τρόπο που η νέα γενιά επικοινωνεί» είπε και τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά διαδραστικό εργαλείο όπου οι πολιτικοί μπορούν να δείχνουν «ποιοι πραγματικά» είναι.

https://www.newsbreak.gr/