4 Ιουν 2023

Απίστευτος Β.Ζελένσκι: Ζήτησε από τους δυτικούς 50 συστοιχίες Patriot, αλλά τόσες είναι όσες όλες οι χώρες έχουν!

 


Παραμονές της ουκρανικής αντεπίθεσης (συνεχώς αναφέρουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει) ο Ζελένσκι προσπαθεί να αποτρέψει την εκκίνηση μιας ουκρανικής ενέργειας ζητώντας πρώτα έναν απίστευτο αριθμό Patriot.

Έτσι έφτασε σε σημείο,

ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη των υλικών που ζητά για να μπορέσει να έχει επιτυχίες η όποια αντεπίθεση, να θέλει να στείλει το ΝΑΤΟ 50 συστοιχίες τύπου Patriot για την προστασία όλης της Ουκρανίας!

Αριθμοί που πιθανό δεν υπάρχουν στα οπλοστάσια όλων των χωρών μαζί δηλαδή αλλά όμως αυτό δεν αποτρέπει τον Ουκρανό πρόεδρο από το να τις απαιτεί.

Ήδη από τις τρεις συστοιχίες τα ρωσικά πυρά έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα σε δύο από αυτές (χωρίς όπως φαίνεται να τις έχουν θέσει εξολοκλήρου εκτός λειτουργίας) αλλά βλέποντας ο Ουκρανός πρόεδρος την ζημιά που μπορεί να επιφέρουν οι ρωσικοί πύραυλοι, μόνο στους Patriot ελπίζει για να έχει μια αξιοπρεπή αεράμυνα.


Το ζήτημα είναι μην απαιτήσουν εν συνεχεία οι ΗΠΑ όσες χώρες έχουν Patriot να τους στείλουν στο Κίεβο (η χώρας μας είναι μια εκ των κατόχων τέτοιων συστημάτων) αδιαφορώντας για τις αμυντικές προεκτάσεις από το κενό που θα μείνει.

PRONEWS.GR