10 Ιουν 2023

«Ράμπο» με… VIPs γνωριμίες – Ποια η σύνδεση του Ρουμπέτη με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού


 Αίσθηση και προβληματισμό προκαλεί δημοσίευμα του zougla.gr, σύμφωνα με το οποίο η θωρακισμένη ασημί Mercedes, μέσα στην οποία εκτελέστηκε ο «Ράμπο» της Θύρας 7, κατά κόσμον Βασίλης Ρουμπέτης, ανήκει σε εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, στο Νέο Φάληρο, με έδρα την.. οδό Εθνάρχου Μακαρίου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του Σκάι!

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τους «ψιθύρους» που ακούγονται, αλλά και τους σαφείς υπαινιγμούς για πιθανή σύνδεση του Σκάι με τον 38χρονο καταδικασμένο για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, το κανάλι του Νέου Φαλήρου εξέδωσε μια ανακοίνωση, του τύπου «ναι μεν, αλλά…», αφού επιβεβαίωσε ότι το θωρακισμένο όχημα, μέσα στο οποίο άγνωστοι εκτελεστές γάζωσαν με σφαίρες καλάσνικοφ τον Ρουμπέτη, ανήκει στην «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια εταιρία του Σκάι. Ομως, την ίδια στιγμή δήλωσε άγνοια για το πώς έφτασε η θωρακισμένη Mercedes στην κατοχή του δολοφονημένου οργανωμένου οπαδού του Ολυμπιακού. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Βασίλης Ρουμπέτης

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες (ενν. Τετάρτη) το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία “Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.” από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Μετά τις αποκαλύψεις, πάντως, γεννάται εύλογα το εξής ερώτημα: πώς είναι δυνατόν ο Ρουμπέτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007, και υπήρξε οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, να κυκλοφορούσε με θωρακισμένη Mercedes που ανήκει στον επιχειρηματία και πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο; Αλλες απορίες που γεννιούνται μετά τις δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Ράμπο» ή «Ταρίφας», και του «Νιόνιου» Διονύση Μουζακίτη είναι τι είδους σχέση μπορεί να είχε ο 38χρονος με τον Γιάννη Αλαφούζο. Επιπλέον, ακόμα και αν είχαν μια απλή «κοινωνική γνωριμία», δικαιολογείται ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος του Παναθηναϊκού να έχει παραχωρήσει στο θύμα θωρακισμένο αυτοκίνητο τόσο μεγάλης αξίας;

Σε συνεργείο

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο «Ράμπο» ή «Ταρίφας» είχε παραλάβει το αυτοκίνητο πριν από περίπου 15 ημέρες, έχοντας αφήσει το δικό του όχημα σε συνεργείο, καθώς παρουσίαζε βλάβη. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν έλεγχο στα έγγραφα κυκλοφορίας της πολυτελούς ασημί Mercedes προσπαθούσαν για ώρα να βρουν πώς συνδέεται ο Ρουμπέτης με τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι ο 38χρονος εμφανιζόταν σε φωτογραφίες στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» να περπατά πίσω από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας μάλιστα στον λαιμό του και κάρτα διαπίστευσης!

Η εντολή και η εκτέλεση

Τον γρίφο της διπλής στυγνής δολοφονίας του 38χρονου «Ράμπο» ή «ταρίφα» Βασίλη Ρουμπέτη και του 31χρονου γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη, οι οποίοι έπεσαν νεκροί σε μαφιόζικη επίθεση με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ στον Κορυδαλλό, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, καλούνται να λύσουν οι αστυνομικές Αρχές, που προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από τη φονική ενέδρα και το συμβόλαιο θανάτου των δύο ανδρών.

Το πάρκινγκ στο οποίο οι εκτελεστές αποτελείωσαν τον Μουζακίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντάσσουν την εν ψυχρώ εκτέλεση γαμπρού και κουνιάδου στον πόλεμο μεταξύ συμμοριών «νονών» της νύχτας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό ανοίγει έναν νέο κύκλο αίματος στους κόλπους της Greek Mafia.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την αιματοβαμμένη υπόθεση προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές με το κλεμμένο μαύρο τζιπ μέχρι την οδό Δωδεκάτης, όπου μέσα σε δύο λεπτά γάζωσαν με περισσότερες από 40 σφαίρες τον 38χρονο «Ράμπο» και τον 31χρονο «Νιόνιο», όπως ήταν γνωστός ο Μουζακίτης. Παράλληλα, έχουν παραλάβει το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν τα θύματα, καθώς και από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και το εξετάζουν καρέ καρέ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα σημεία από όπου πέρασαν οι δράστες, καθώς διένυσαν μια απόσταση εννέα χιλιομέτρων μέχρι το τούνελ στον Σκαραμαγκά, όπου έβαλαν φωτιά στο όχημα που χρησιμοποίησαν στη δολοφονική επίθεση, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Από κόσκινο

Τόσο το τζιπ διαφυγής των εκτελεστών όσο και η θωρακισμένη Mercedes του «Ράμπο» και το Smart του 31χρονου γαμπρού του έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., για να γίνουν φύλλο και φτερό, ενώ κομβικής σημασίας για τις διωκτικές Αρχές θεωρείται η κατάθεση μιας γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Ο Ρουμπέτης, ο οποίος είχε στο «βιογραφικό» του τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, εμπλοκή σε υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας μαγαζιών, ενώ πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών για εκτελέσεις ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων, είχε υποψιαστεί πως αποτελεί στόχο για τις αντίπαλες ομάδες της μαφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κυκλοφορούσε με θωρακισμένο όχημα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της μαφιόζικης εκτέλεσης, στο κλεμμένο τζιπ επέβαιναν δύο άτομα. Ο ίδιος φέρεται ότι είπε ότι είδε ακόμα δύο οδηγούς μοτοσικλετών, που προφανώς ήταν υποστηρικτική ομάδα. Οι εκτελεστές προσέγγισαν το θωρακισμένο τζιπ, στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Ρουμπέτης, ενώ είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του, και τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ. Ο γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στην ομάδα φύλαξης του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου, εκ των γνωστότερων μελών της Greek Mafia, προσπάθησε να μπει στο υπόγειο γκαράζ μόλις αντιλήφθηκε τη δολοφονική επίθεση. Ομως, οι δράστες τον ακολούθησαν και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής, σκοτώνοντάς τον.