19 Μαρ 2024

Οι υπόγειες διαδρομές της ΝΔ με τους Σπαρτιάτες και το «τσεκ» των 622.554 ευρώ από τη Βουλή

 

«Παρών», σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ψήφισε στη Βουλή η ΚΟ των Σπαρτιατών στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ.. απείχαν, επίσης, από την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ.

Η στάση των δέκα βουλευτών προκάλεσε ερωτηματικά και όχι άδικα.

Κι αυτό γιατί τη στιγμή που το Εκλογοδικείο εξέταζε και συνεχίζει να εξετάσει τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος στο κοινοβούλιο, το νεοσύστατο κόμμα έλαβε – πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, στις 8 Μαρτίου – στα ταμεία του το ποσό των 622.554,16 ευρώ, ως πρώτη δόση κρατικής επιχορήγησης.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο διερευνά τις προσφυγές που κάνουν λόγο ότι πίσω από τους Σπαρτιάτες βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης και με τη δική του συνδρομή το συγκεκριμένο κόμμα εισήλθε στη Βουλή, παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία και πλήττοντας το κύρος των εκλογών.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η κρατική επιχορήγηση (518.795,13 ευρώ ως τακτική ετήσια χρηματοδότηση και 103.759,03 ευρώ ως οικονομική επιμορφωτική χρηματοδότηση) κατατέθηκε κανονικά, όπως έγινε γνωστό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλου 1274 και Απόφαση με Αριθμ. 15765).

1274b-24 by Newsroom on Scribd

Οι φωνές που υποστηρίζουν ότι υπήρξε υπόγεια συμφωνία μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του Βασίλη Στίγκα αυξάνονται και πλέον έχουν φτάσει και στα δημοσιογραφικά γραφεία. Κάποιοι λένε ότι στο εξής οι Σπαρτιάτες θα μετατραπούν σε «δεκανίκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντίτιμο τις βουλευτικές τους έδρες και την κρατική επιχορήγηση, η οποία θα φτάσει σε βάθος χρόνου τα 5 εκατ. ευρώ.

Αλήθεια ή ψέματα, το ξέρουν με βεβαιότητας λίγοι.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πολλά θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα, όταν ανακοινώσει την απόφασή του το Εκλογοδικείο, η οποία θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον του κόμματος.

Αν τελικά το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίσει πως οι Σπαρτιάτες θα συνεχίσουν να έχουν τις έδρες τους στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και δούμε να κλιμακώνεται το «μέτωπο» απέναντι στην Ελληνική Λύση και τη Νίκη, που συνεχώς αυξάνουν τα ποσοστά τους, τότε αυτές οι φωνές θα γίνουν, αναμφίβολα, ακόμα πιο ισχυρές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει…

ieidiseis.gr