30 Μαρ 2024

Φλερτάρει με την εθνική μειοδοσία η Ντόρα Μπακογιάννη

 

Με σθένος υπερασπίζεται το Κόσοβο, πράξη που αποτελεί κερκόπορτα τόσο για την Κύπρο όσο και για τις τουρκικές επιδιώξεις στην Θράκη!

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η εισηγήτρια για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με τις ευλογίες φυσικά της κυβέρνησης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Σερβίας και του ίδιου του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο οποίος μάλιστα την κατηγόρησε ότι άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της, και παραιτήθηκε από τον όρο η Πρίστινα να εφαρμόσει πρώτα την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO).

Αυτή η εξέλιξη φέρνει ξεκάθαρα την Ελλάδα απέναντι από την παραδοσιακά φίλη Σερβία, όπως άλλωστε συνέβη και με τη Ρωσία.

Νέο μέτωπο που επηρεάζει άμεσα τα εθνικά μας συμφέροντα ανοίγει η κυβέρνηση και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κάποιοι φαίνεται ότι φλερτάρουν με την εθνική μειοδοσία. Οποιαδήποτε αναγνώριση του ψευδοκράτους του Κοσόβου από την διεθνή κοινότητα, συνιστά κερκόπορτα τόσο για την Κύπρο όσο και για τις τουρκικές επιδιώξεις στην Θράκη!

Μπορεί επί κυβέρνησης ΣυΡιζΑ ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να είχε αναλάβει προσωπικά δράση ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τον τότε υπουργό εξωτερικών, δυστυχώς όμως σήμερα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο αντίβαρο εθνικής λογικής ώστε να προασπίσει το εθνικό συμφέρον

Θα πρέπει άπαντες να θυμούνται ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να διαπράξει μία τόσο μεγάλη ατιμία, απέναντι στην Σερβία.

Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε ότι ο Πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ψευδοκράτους, ύψωσαν τον χάρτη της λεγόμενης «μεγάλης Αλβανίας», ο οποίος περιλαμβάνει την Κέρκυρα και την Ήπειρο!

Το θέμα ανέδειξε ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου γράφει τα ακόλουθα:

«Οι καιροσκόποι και εθνικολαϊκιστές, ο «πρωθυπουργός» και η «πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι και Βιόσα Οσμάνι, προωθούν το μεγαλοεθνικιστκό σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας προσαρτίζοντας τμήματα της Σερβίας και της Ελλάδας.
Ο λύκος κι αν εγέρασε δεν άλλαξ´ η προβιά του».

Το ταξίδι στη Σερβία που είχε πραγματοποιήσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκεπτόμενος τον Πύργο Νεμπόισα στο Βελιγράδι όπου εκτελέστηκε από τους Οθωμανούς το 1797 ο εθνικός μας ήρωας Ρήγας Φεραίος και η ομιλία του στην Βουλή της Σερβίας – ήταν ο πρώτος Έλληνας ηγέτης μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που έπραξε κάτι τέτοιο, ήταν η εθνικά υπεύθυνη απάντηση στις στοχεύσεις Κοτζιά, που δυστυχώς υιοθέτησε ο κ. Δένδιας.

Η επίσκεψη έγινε κύριο θέμα στα σερβικά ΜΜΕ, σε αντίθεση για παράδειγμα με την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στην Ουκρανία, όπου ο Ζελένσκι όχι μόνο δεν σήκωσε ούτε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά αντίθετα την ώρα που η ελληνίδα πρόεδρος βρισκόταν στο Κίεβο και προσέφερε οπλικά συστήματα από το υστέρημά του ελληνικού λαού, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αποθέωνε τον Ερντογάν και την Τουρκία!

https://www.newsbreak.gr/