23 Απρ 2024

Απειλείται με.. εξαφάνιση το περιαστικό δάσος της Άρτας!


 Νέο δόγμα για την προστασία από τις πυρκαγιές.. Κόβουμε τα δέντρα.. Αυτό γίνεται πράξη πέριξ του στρατοπέδου Άρτας!

Για την προστασία του δόθηκε εντολή να κοπούν όλα τα δέντρα σε ακτίνα εκατό μέτρων μέσα και έξω από την περίφραξη..

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του περιαστικού δάσους της Άρτας θα αποτελέσει παρελθόν.

Το θέμα αναδεικνύει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης εκφράζοντας παράλληλα απορίες και ερωτήματα για τις πρακτικές αυτές.

«Για την προστασία του στρατοπέδου δόθηκε η εντολή να κοπούν όλα τα δένδρα  100 μέτρα μέσα και έξω από την περίφραξη περιμετρικά αυτό σημαίνει ότι όλο το περιαστικό δάσος της Άρτας θα κοπεί. Ήδη άρχισε η κοπή δένδρων και είναι εμφανή από ένα πέρασμα έξω από το στρατόπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συνεχιστεί πιο εντατικά. Είναι λογική αυτή? Άλλο ο καθαρισμός και η αποψίλωση και Άλλο τα κόβουμε όλα. Και αλήθεια εδώ στην Άρτα τι επικίνδυνα πυρομαχικά ή άλλα ευαίσθητα υλικά φυλάσσονται ώστε να απαιτηται καθολική υλοτομία??

Όλα τα χρόνια καθαρίζαμε το δάσος σε συνεργασία με το δασαρχείο απομακρύνοταν τα ξερά και γινόταν οι εργασίες που υποδεικνυόταν τώρα η καθολική υλοτομία δεν γνωρίζω με πια λογική διατάχθηκε και βάση ποιας μελέτης . Καλώ όλους τοπική αυτοδιοίκηση βουλευτές αλλά κυρίως τους πολίτες να αντιδράσουν και να σωθεί το δάσος της Άρτας. Η λογική πονάει κεφάλι κόβουμε κεφάλι δεν νομίζω ότι πρέπει να επικρατήσει» αναφέρει ο κ. Βαρέλης.

epiruspost.gr