23 Απρ 2024

Τι θα πουν οι Αρχηγοί αν τους ζητηθεί από την κυβέρνηση να στείλουν Patriot και S-300 στην Ουκρανία;

 

Δημοσιεύματα,πληροφορίες αλλά και αποκαλύψεις για τις «πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση», προκειμένου να δώσει στην Ουκρανία ΚΑΙ συστήματα Patriot και S-300!

Ο κ.Ζελένσκι έχει αποκαλύψει ήδη ότι με τον κ. Μητσοτάκη έχουν γίνει συζητήσεις για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας!

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει στείλει ήδη Patriot στη Σαουδική Αραβία για να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της Aramco!

Όλα αυτά είναι γνωστά , έχουν γραφτεί, δεν έχουν διαψευστεί από την κυβέρνηση. Ποιος και πως πιέζει τον κ.Μητσοτάκη για να απογυμνώσει την ελληνική αεράμυνα και γιατί εκείνος πιέζεται και δεν λέει ένα ξεκάθαρο όχι, θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθεί…

Όμως υπάρχουν και οι Αρχηγοί…Η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φύγει εκτός συνόρων έστω και μία σφαίρα. Όπως έχουμε καταλάβει ,έχουν φύγει πολλές. Θα πει ναι ο Α/ΓΕΕΘΑ -αλλά και οι άλλοι Αρχηγοί- στην αποστολή Patriot ή S-300 στην Ουκρανία; «Είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση, τι να κάνουν», μας είπε αξιωματούχος!!! Αν έχουμε φθάσει σε τέτοιο σημείο, τότε δεν μας σώζει τίποτα…

Οι Αρχηγοί έχουν υποχρέωση και καθήκον να περιφρουρούν τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κι όχι να κάνουν τα χατήρια οποιασδήποτε κυβέρνησης. Αν διαπιστώσουν ότι αποφάσεις της κυβέρνησης ενδέχεται να βλάψουν την Άμυνα της χώρας, έχουν υποχρέωση και καθήκον να το επισημάνουν και αν η κυβέρνηση επιμείνει να παραιτηθούν. Αν συμφωνήσουν «επειδή είναι διορισμένοι», τότε απλά γίνονται «συνένοχοι».

Η μέχρι στιγμής αποφάσεις και πράξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της αποστολής όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, προκαλούν ανησυχία και προφανώς δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Ωστόσο εξακολουθούμε να πιστεύουμε -θέλουμε να πιστεύουμε- ότι δεν θα κάνει το λάθος να κουβεντιάσει έστω τις «πιέσεις» που της ασκούνται για την περαιτέρω αποδυνάμωση της αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής άμυνας της χώρας. Οι Αρχηγοί οφείλουν να την βοηθήσουν να πάρει τη σωστή απόφαση.

    militaire.gr/