30 Σεπ 2024

Reuters για ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο: Προέλασαν 5 χλμ. οι Ισραηλινοί – Υποχωρεί ο λιβανικός Στρατός

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις με την κάλυψη πυροβoλικού έχουν προχωρήσει 5 χλμ. εντός του λιβανικού εδάφους αντιμετωπίζοντας σποραδική αντίσταση από μαχητές της Χεζμπολάχ και τρέποντας σε φυγή τον λιβανικό Στρατό, ο οποίος.. αποχωρεί από τα νότια σύνορα της χώρας αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Στρατός του Λιβάνου, μια μικρή δύναμη, έτσι ή αλλιώς, αποχωρεί σε θέσεις που θα μπορεί θεωρητικά να αμυνθεί, αλλά είναι απίθανο αυτό να συμβεί.

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις μαζί με τεθωρακισμένες δυνάμεις ανοίγουν τον δρόμο για την δεύτερη ισραηλινή κατοχή του νοτίου Λιβάνου μετά το 1998.

Πριν λίγο αναφέρθηκαν επιθέσεις και στον νότο του Λιβάνου στις περιοχές Kokba, Rashaya al-Fakhar, Kfar Kila, Khiyam, στους ποταμούς Blat και Litani, μεταξύ Zawtar και Deir Siryan στο νότιο Λίβανο από μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας που υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την εισβολή στον Λίβανο την οποία χαρακτήρισε το Τελ Αβίβ «κομψά», «περιορισμένης έκτασης επιχειρήσεις χερσαίες επιχειρήσεις».

Το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει συνεχώς κατά των οχυρών λιβανικών θέσεων που έχουν εντοπιστεί να είναι ακόμα επανδρωμένες.

Oι Ισραηλινοί έχουν συγκεντρώσει τέσσερις Ταξιαρχίες με πάνω από 200 άρματα μάχης και 600 τεθωρακισμένα και φυσικά δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα όσο η Χεζμπολάχ παραμένει ακέφαλη.