2 Φεβ 2025

Στα σκοινιά η κυβέρνηση μετά τις νέες διαρροές για τα Τέμπη...


Βαριές κατηγορίες από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τις νέες διαρροές του κυριακάτικου τύπου αναφορικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας...


Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως δεν υπάρχει πια οδός διαφυγής για την κυβέρνηση της διαφθοράς και της συγκάλυψης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για ενορχήστρωση μιας τερατώδους απόπειρα συγκάλυψης, ενώ η Νέα Αριστερά ερωτάται γιατί η κυβέρνηση ενορχήστρωσε αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση συγκάλυψης με πρωταγωνιστές τον κύριο Τασουλα, τον κύριο Γεραπετριτη, τον κύριο Μαρκόπουλο.

Η Realnews σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι τουλάχιστον 3,5 τόνοι εύφλεκτων υγρών υπήρχαν στο πρώτο βαγόνι του εμπορικού τρένου στα Τέμπη, επικαλούμενη στοιχεία της έρευνα ειδικών του Πανεπιστημίου της Γάνδης, ενώ η εφημερίδα Αυγή κάνει λόγο για πάνω από 13.500 λίτρα ξυλόλιου επικαλούμενη ανάλυση του πραγματογνώμονα χημικού μηχανικού Νίκου Κάρναβου, με στοιχεία του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του τελικού πορίσματος Κοκοτσάκη (καθώς και οι διαρροές που προέκυψαν από αυτό) αποτέλεσε την αφορμή για τη δρομολόγηση μιας σειράς εξελίξεων, όπως τις μαζικότατες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αλλά και την αναδίπλωση της κυβερνητικής γραμμής για το έγκλημα των Τεμπών, από την οποία προέκυψε και ο παραπλανημένος πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Real News", οι Βέλγοι ειδικοί μετά τη σχετική παραγγελία του Ελληνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι στο πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας υπήρχε φορτίο 3,5 - 4 τόνων με πτητικούς υδρογονάνθρακες που δεν είχε δηλωθεί. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το "μανιτάρι" από τις εκρήξεις έφτασε σε ύψος τα 80 μέτρα.

Τα νέα στοιχεία των πορισμάτων που επίκεινται, φαίνεται ότι είναι συντριπτικά για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας αλλά και το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας του Πρωθυπουργού και της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε. Συνεπώς, απαιτούν εξαιρετικά σοβαρή διαχείριση.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει προσηλωμένο στη θέση του για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά μίας επικίνδυνης κυβέρνησης αμέσως μόλις προσκομιστούν τα νέα στοιχεία.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι "εξυφαίνεται σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας", είναι ενδεικτικές του πανικού της κυβέρνησης.

Όποτε έρχεται σε δυσχερή θέση η Νέα Δημοκρατία, το κυβερνητικό αφήγημα είναι η "αποσταθεροποίηση".

Δεν υπάρχει όμως πια οδός διαφυγής για την κυβέρνηση της διαφθοράς και της συγκάλυψης.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα συμφέροντα της χώρας, δεν είναι τα στενά κομματικά συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας ούτε η διάσωση του Πρωθυπουργού».


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου αναφορικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη, καταρρίπτουν πλήρως όλα όσα ισχυριζόταν ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, σχετικά με το αν υπήρχαν ή όχι εύφλεκτα υλικά σε αυτό. Και, την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνουν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενορχήστρωσε μια τερατώδη απόπειρα συγκάλυψης.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της Αυγής της Κυριακής, το οποίο επικαλείται στοιχεία από την έρευνα του Γενικού Χημείου του Κράτους, επισημαίνει πως η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε πάνω από 13.000 λίτρα ξυλόλιο, ποσότητα που υπερβαίνει 400 φορές το ανώτατο επιτρεπτό όριο, αλλά και άλλες εύφλεκτες χημικές ουσίες. Επιπλέον, το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, το οποίο επικαλείται μελέτη του Πανεπιστημίου της Γάνδης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), κάνει λόγο για φορτίο υδρογονανθράκων που υπερέβαινε τους 3,5 τόνους, το οποίο ήταν αδήλωτο.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλά υπόλογος σε ό,τι αφορά το έγκλημα των Τεμπών. Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός όχι μόνο έστησε το κουκούλωμα της υπόθεσης, αλλά το έπραξε προκειμένου να προστατεύσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να έρθει άμεσα στην ολομέλεια της Βουλής και να λογοδοτήσει, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας ή άμεσα της προ ημερησίας συζήτησης που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και έξι μέρες.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Η έκθεση του πανεπιστημίου της Γάνδης, την οποια αποκαλύπτει η Real News, κάνει λόγο για τη μεταφορά τουλάχιστον 3,5 τόνων εύφλεκτων υγρών στο πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ενα φορτίο που δεν είχε δηλωθεί. Ενα φορτίο που είχε καθοριστικο ρόλο στην Τραγωδία των Τεμπών. 

Εάν το δημοσίευμα επαληθευτεί, ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει μια και μόνη απάντηση: ποια συμφέροντα που μετέφεραν λαθραία εύφλεκτες ύλες προστάτεψε η κυβέρνησή του; Γιατί ενορχήστρωσε αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση συγκάλυψης με πρωταγωνιστές τον κύριο Τασουλα, τον κύριο Γεραπετριτη, τον κύριο Μαρκόπουλο; 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ξεπερνά τα όποια επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα σενάρια για «θυσίες» υπουργών. Αφορά ενα τεράστιο σκάνδαλο διαπλοκής και συγκάλυψης. 

Είναι σαφές ότι τα στοιχεία σε βάρος της κυβέρνησης θα είναι συντριπτικά. Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και οι ηγεσίες τους, οφείλουν να αφήσουν τα μικρόκομματικά παιχνίδια και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το απαιτει η κοινωνία μας. Το απαιτει η αλήθεια.