Πήγε για ένα ποτό με φίλο του και δέχτηκε επίθεση από γνωστό αθλητή πολεμικών τεχνών. Ο λόγος για έναν 30χρονο αστυνομικό, εκτός υπηρεσίας, που πριν από περίπου ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε άγρια σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά μπαρ της Αθήνας, με ιστορία δεκαετιών.
Ο 30χρονος αστυνομικός ήταν με τον φίλο του όταν, από την μια στιγμή στην άλλη και χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ο 23χρονος θηριώδης αθλητής της πυγμαχίας, με παρουσία και σε αγώνες του εξωτερικού, τους χτύπησε μπροστά στα μάτια των θαμώνων, με αποτέλεσμα να υποστούν βαριές σωματικές βλάβες.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ενημερώθηκε για το περιστατικό. Πήρε καταθέσεις αλλά, κυρίως, την περιγραφή του «φουσκωτού».
Η επεισοδιακή σύλληψη του από το Τμήμα Εκβιαστών
Οι μέρες περνούσαν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, σε περιπολίες που κάνουν, τον εντόπισαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν ο 23χρονος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου και διέφυγε. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς οι αστυνομικοί τον ξαναβρήκαν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας την μυϊκή του δύναμη, τους επιτέθηκε «χτυπώντας τους με λακτίσματα και γροθιές, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη».
Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επιβαρυντική για τον πυγμάχο. Σε έρευνες που έγιναν σε δυο σπίτια που χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -48,28- γραμμάρια κοκαΐνης,
• -6,99- γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA),
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και
• κινητό τηλέφωνο.
Ο 23χρονος, παρά το γεγονός ότι είναι μικρός σε ηλικία, είναι ήδη σεσημασμένος για «Απλή Σωματική Βλάβη», «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη», καθώς και για παραβάσεις του Ν. 4139/13 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Διατάξεις», αδίκημα για το οποίο του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
Του Παναγιώτη Μπούσιου
https://astinomiko.gr/