16 Μαρ 2026

Ισραήλ: Τα «απαγορευμένα» πλάνα – Έτσι δείχνουν πολλές περιοχές αυτή την στιγμή (βίντεο)


Το πώς δείχνει η Τεχεράνη και το Ιράν σε όλη την επικράτειά του, οι πολίτες στην Δύση μπορούν να το φανταστούν καθώς ενημερώνονται μονόπλευρα καθημερινά για τα αμερικανο-ισραηλινά πλήγματα.

Αυτό που δυσκολεύονται να φανταστούν είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή την στιγμή το το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ που είναι το οικονομικό του κέντρο, καθώς η βιντεοσκόπηση των καταστροφών από ιρανικούς πυραύλους και drones, απαγορεύεται με 3ετή φυλάκιση.

Πάντα όμως βρίσκεται τρόπος κάποια πλάνα να διαρρεύσουν.

Πάντως, τα μέινστριμ δυτικά media, παίρνουν «μηδέν» στην κάλυψη αυτού του πολέμου και ειδικότερα σε ότι αφορά την αντικειμενικότητα.

Yπάρχει μεγάλη δυσκολία ταυτοποίησης περιοχών και χρονολόγησης των βίντεο, όπως το παραπάνω που δείχνει ιρανικός πύραυλος, μάλλον από τύχη, να έχει χτυπήσει υπόγειο καταφύγιο σε ισραηλινή πόλη.

Φυσικά δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για απώλειες. Κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει τι συμβαίνει ακριβώς μέσα στο Ισραήλ (όπως ούτε και στο Ιράν).

Όπως και να έχει το Ιράν είναι σίγουρο ότι θα υποστεί (και έχει ήδη συμβεί αυτό) τρομακτικές καταστροφές αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να πάρει μαζί του και τους αντιπάλους του.

Ακόμα και οι ΗΠΑ, βλέπουν τα χρέη τους να μεγαλώνουν καθώς ο πόλεμος με άφθονη χρήση πολεμικού υλικού, κοστίζει πάντα.

Αυτά που θα ακολουθήσουν τον πόλεμο προβληματίζουν ακόμα περισσότερο, ειδικά σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ροών του πετρελαίου.

Όσο πιο δύσκολη θα είναι τόσο πιο πολύ θα πληρώσουν οι κάτοικοι του πλανήτη.

pronews.gr