«Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο κ. Σκέρτσος, και ο κάθε κ. Σκέρτσος, ότι δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς να ακούει τη δικιά μας την πρόταση ή άποψη», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», με φόντο την επιστολή των 5 συναδέλφων του για το «επιτελικό κράτος» στην... εφημερίδα «Τα Νέα», την οποία συνυπέγραψε και ο ίδιος.
Επεσήμανε ότι «δεν μπορεί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ να έχουν ευθύνη 7 υπουργοί, 15 υφυπουργοί, 7 πρόεδροι, αλλά αυτός ο οποίος επόπτευε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και είχε μια άμεση ευθύνη από πάνω -γιατί είναι στις αρμοδιότητες του κ. Σκέρτσου- να μην έχει καμία εμπλοκή, καμία ευθύνη! Θα έπρεπε, όπως κρίνονται όλοι, να κριθούν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες (σ.σ. του πρωθυπουργού) και οι οποίοι αποφασίζουν για πάρα πολλά πράγματα, τα οποία έχουν οδηγήσει σε όχι πολύ καλό δρόμο την κυβέρνησή μας».
Συγκεκριμένα, αναφορικά με την επιστολή των πέντε βουλευτών, είπε: «Είμαστε και οι πέντε από την Περιφέρεια, ήμασταν μαζί στα πανεπιστήμια, αγωνιστήκαμε μαζί χρόνια ολόκληρα, είναι μια φιλία δεκαετιών, γνωρίζουμε τα θέματα, γνωρίζουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τι χρειάζεται, το “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η τελευταία ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των 13 συναδέλφων μας».
«Υπάρχει υπερσυγκέντρωση εξουσίας»
«Το επιτελικό κράτος όταν το ψηφίσαμε το ’19 οργάνωσε το κράτος, έφτιαξε πράγματα και στις κρίσεις λειτούργησε σωστά, όμως στη συνέχεια, στην καθημερινότητα και σε αυτό που ζούμε και περνάμε το τελευταίο διάστημα, δημιουργούνται τεράστια κενά και υπάρχει μια υπερσυγκέντρωση εξουσίας σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν κρίνονται – εμείς κρινόμαστε. Και όχι μόνο δεν κρίνονται, αλλά διοχετεύουν προς εμάς τις ευθύνες όταν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα».
Ερωτηθείς αν αυτή η κριτική αφορά εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, απάντησε: «Πιστεύω πως ακουμπάει κάποιους από αυτούς. […] Δεν είναι μόνο το θέμα του σταυρού. Είναι το θέμα των λύσεων, γιατί υπάρχουν πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί οι οποίοι κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους στο πεδίο και είναι και αποτελεσματικοί και άμεσοι και γρήγοροι. Το ζούμε αυτό σε διάφορα υπουργεία, συνεργαζόμαστε με κάποιους και πάρα πολλοί πετύχανε. Να θυμίσω ότι ο κ. Πιερρακάκης εξωκοινοβουλευτικός ήταν και πέτυχε και έκανε πάρα πολύ σωστά τη δουλειά του. Απλά κρινόμαστε όλοι, και επειδή κρινόμαστε όλοι, πρέπει να αντιληφθούμε και τις ευθύνες που έχουμε, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο κ. Σκέρτσος, και ο κάθε κ. Σκέρτσος, ότι δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς να ακούει τη δικιά μας την πρόταση ή άποψη ή να ερωτηθούμε για κάποια πράγματα που όχι μόνο αφορούν τους θεσμούς, αλλά ακουμπάνε και τους νομούς μας, ακουμπάνε την περιφέρειά μας, ακουμπάνε τον κόσμο που ζει στα μέρη μας και δεν μπορούμε εμείς για αυτούς τους ανθρώπους να αγωνιστούμε και να κάνουμε αυτά που πιστεύουμε και πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορεί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ να έχουν ευθύνη 7 υπουργοί, 15 υφυπουργοί, 7 πρόεδροι, αλλά αυτός ο οποίος επόπτευε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και είχε μια άμεση ευθύνη από πάνω -γιατί είναι στις αρμοδιότητες του κ. Σκέρτσου- να μην έχει καμία εμπλοκή, καμία ευθύνη!».
«Θα έπρεπε να κριθούν και κάποιοι που είναι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού»
Τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει ο πρωθυπουργός να επανεξετάσει τη συνεργασία του με τον κ. Σκέρτσο, εξήγησε: «Αυτό το κρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Νομίζω πως θα έπρεπε, όπως κρίνονται όλοι, να κριθούν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες και οι οποίοι αποφασίζουν για πάρα πολλά πράγματα, τα οποία έχουν οδηγήσει σε όχι πολύ καλό δρόμο την κυβέρνησή μας. Δεν το αξίζει αυτό ο πρωθυπουργός ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ για το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».
