26 Ιαν 2013

Στυλιανίδης: Μας «έβαλε μέσα» 22 εκατ. ευρώ, λόγω προεκλογικών προσλήψεων/ρουσφιετών στο Μετρό

ΒενιζέλοΠΑΣΟΚ κι ο ΚουβέλοΔΗΜΑΡ στηρίζουν, ακόμα, τον «Four Seasons» Στυλιανίδη;
Ο κουμπάρος του «σεμνού & ταπεινού» Καραμανλή, πρωτοϋπουργός του «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» Σαμαρά
Ρακιντζής: Αθρόες προεκλογικές προσλήψεις στο Μετρό
Οι αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού κυρίως την προεκλογική περίοδο, (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2009) που επιβάρυναν.....
σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά η εταιρία να εμφανίσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Αυτό προκύπτει από το Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία.
Στο πόρισμα, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι από την ΑΜΕΛ δεν απολύθηκε κανείς, αλλά απλώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν προεκλογικά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009.
Στη διάρκεια του ελέγχου, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσε ότι οι προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τόπος καταγωγής, κυρίως νομοί Λαρίσης και Ροδόπης, εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, ή εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών και Γενικών Γραμματέων, βιογραφικά σταλμένα από FAX του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ, (: Σουφλιάς), πολλές φορές η συνέντευξη γινόταν μετά την πρόσληψη, ενώ για 17 από αυτούς έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση από στελέχη της ΑΜΕΛ.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/620765/Article.aspx#.UQEZrzHjWhA.facebook
&&&&
Γιατί χειροκροτούν ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης τον «Four Seasons» Στυλιανίδη
Αυτό είναι ένα γράφημα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις προσλήψεις στο Μετρό της Αθήνας από το 2004 μέχρι σήμερα. Το προεκλογικό έτος 2009, επί υπουργίας Στυλιανίδη, προσλήφθηκαν συνολικά 326 νέοι υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009!
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι τα ΜΜΜ δεν ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στον ελληνικό λαό. Τα λόγια είναι εύκολα, ειδικά για κάποιον που έχει διατελέσει αδελφικός φίλος του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τον οποίο και στήριξε όταν επιχειρήθηκε το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.
Ας ρίξει μια ματιά και στα παρακάτω στοιχεία κι ας μας πει αν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός Εσωτερικών -να αναμορφώσει και το…Δημόσιο- στην κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων.
Προσέξτε τις ημερομηνίες πρόσληψης των υπαλλήλων, έχοντας στο νου σας τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009:
Δείτε εδώ ενδεικτικά πόσο δυσανάλογες των αναγκών του Μετρό ήταν όλες αυτές οι προσλήψεις:
Ναι και πόσο επιβαρύνθηκε το κόστος της μισθοδοσίας μέσα σε διάστημα ενός έτους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή των βιογραφικών των εργαζομένων:
Στην περίοδο των εννέα (9) αυτών µηνών προσλήφθηκαν συνολικά 326 άτοµα (αποφάσεις ∆Σ µέχρι 04.09.2009). Καταγράφεται µεγάλη αύξηση των προσλήψεων αφού το έτος αυτό διενεργείται το 50% των συνολικών προσλήψεων της περιόδου 31.03.2004-04.10.2009.  Οι ανωτέρω καταγραφείσες παθογένειες και δυσλειτουργίες του συστήµατος προσλήψεων της εταιρίας παγιώνονται και επιτείνονται,  ενισχύοντας τη διαπίστωση ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και διαφανών διαδικασιών. 

Οι προσληφθέντες εµφανίζουν όµοια  χαρακτηριστικά όπως για παράδειγµα τόπος καταγωγής,  εργασιακή εµπειρία στο δηµόσιο ως συµβασιούχοι,  βιογραφικά σταλµένα από αρ.  τηλεοµοιοτυπίας του τέως ΥΠΕΧΩ∆Ε (: Σουφλιάςκαι η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις  µε την απόφαση πρόσληψής τους,  αφού αυτή φαίνεται να έχει προαποφασισθεί (τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις πολλές φορές έπονται της ηµεροµηνίας απόφασης του ∆Σ για την πρόσληψη),  αλλά περιορίζεται στην «εύρεση»  κατάλληλης θέσης απασχόλησης για τους ήδη «προσληφθέντες» υπαλλήλους.
Να και μερικά παραδείγματα βιογραφικών των υπαλλήλων που προσελήφθησαν εκείνη την εποχή:
-Η ΑΣ µε εµπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρµών.
- Η ΖΓ κατάγεται από την Κοµοτηνή και εργαζόταν ως συµβασιούχος στο ΥΠΑΝ
-Ο ∆Κ είναι κάτοικος Κοµοτηνής,  επιθυµεί να σταδιοδροµήσει στον Τοµέα της Τεχνολογίας Τροφίµων, δεν έχει καµία εργασιακή εµπειρία και προσλαµβάνεται ως υπεύθυνος σταθµών.
- Ο Τ.Α είναι κάτοικος Κοµοτηνής και η ΚΧ έχει καταγωγή από την Κοµοτηνή (βάσει ιδιόγραφης σηµείωσης στο βιογραφικό της).
- Ο Χ.Μ κατάγεται από το Ν. Ροδόπης, άνεργος από το 2003, απόφοιτος γυµνασίου, προσελήφθη ως υπάλληλος ασφαλείας & ελέγχου.
- Η Β.Α είναι κάτοικος Κοµοτηνής, απόφοιτος ΤΕΕ µε ειδικότητα Βοηθού Βρεφονηπιοκόµου και  µικρή αντίστοιχη εµπειρία,  προσελήφθη ως υπάλληλος γραφείου τεχνικής εκπαίδευσης.
Ο ίδιος ο Στυλιανίδης έχει δηλώσει για το θέμα:
«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να απολογηθώ εγώ γι’ αυτό, πρέπει να απολογηθεί το ελληνικό κράτος, που τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από τη Θράκη και τη Ροδόπη μέσα σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας. Εκεί δεν βλέπουν κάποιοι την αδικία και βλέπουν την αδικία στο γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε μια πολιτική φωνή από τη Ροδόπη να διεκδικεί και να δίνει τη δυνατότητα πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης και ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Αυτό είναι άδικο, ρατσιστικό, υπονομεύει αν θέλετε την προοπτική και την ανάπτυξη της περιοχής μας, και αδικεί τη νέα γενιά της περιοχής μας, η οποία αναζητά κάθε φορά, όταν της δίνεται η ευκαιρία, μια δυνατότητα για δουλειά στο αθηναϊκό κέντρο» -Εφημερίδα «Χρόνος της Κομοτηνής», 28 Απριλίου 2010
Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά κάθονται στα ίδιο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου με αυτόν τον υπουργό του Καραμανλή;
http://www.parapolitiki.com/2013/01/samaras-dioxe-stylianidi-apo-kibernisi.html
«Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου», 27/5/11
Εχω ασχοληθεί στο παρελθόν με την περίπτωση των περίπου τριακοσίων υπεραρίθμων υπαλλήλων, που διορίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες προ των εκλογών του 2009 στην «Αττικό Μετρό». Κατά μια όλως αξιοπερίεργη σύμπτωση, το 80% των διορισθέντων κατάγονταν από τη Ροδόπη και τη Λάρισα –από τις δύο περιοχές, δηλαδή, όπου, κατά μία δεύτερη και, πράγματι, σατανική σύμπτωση είχαν εκλεγεί, αντιστοίχως, ο τότε υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Τέλος, είναι επίσης γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι υπεράριθμοι απελύθησαν και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Το καινούργιο –που νομίζω θα το εκτιμήσετε δεόντως– είναι ένα στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε προσφάτως, καθώς τούτες τις ημέρες η υπόθεση εκδικάζεται. Πρόκειται για το βιογραφικό ενός υποψηφίου για πρόσληψη, επάνω στο οποίο, κάποιος από το γραφείο του Γ. Σουφλιά έχει γράψει ιδιοχείρως: «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου».
Το περισσότερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή –καθώς δείχνει τη μεταστροφή της κοινής γνώμης ως προς τις ΔΕΚΟ– είναι η στάση του ακροατηρίου: του ετερόκλητου πλήθους των ανθρώπων, οι οποίοι, όσο περιμένουν να έλθει η σειρά της δικής τους υπόθεσης, παρακολουθούν την εκδίκαση των άλλων. Την περασμένη Τετάρτη, όταν οι ενάγοντες εκδήλωσαν με φωνές διαμαρτυρίας την αντίδρασή τους κατά των επιχειρημάτων του δικηγόρου που εκπροσωπούσε το κράτος, το ακροατήριο, που σε ανάλογες περιστάσεις παλαιότερα έμενε αμέτοχο, ξεσηκώθηκε εναντίον τους. «Με κάτι τέτοια φθάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», ήταν η φράση που συμπυκνώνει το πνεύμα της αγανάκτησής τους…
Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_27/05/2011_443585
2008- 9: Η διετία ΚΚ του Βου που εκτίναξε το χρέος, με πρωτεργάτες Παυλόπουλο και Στυλιανίδη
Ιανουαρίου 21st, 2013
«Tα πράγματα βγήκαν εντελώς εκτός ελέγχου την περίοδο 2008-2009» είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και οι συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κκ. Προκόπης Παυλόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης αντέδρασαν έντονα υπερασπίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της περιόδου και κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα για «τεχνοκρατική έπαρση». Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα νούμερα και τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία με όποιον τρόπο και αν τα διαβάσει θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τον υπουργό Οικονομικών.
Read more…
Στυλιανίδης και Σαχινίδης, τα βλαχαδερά, Πυργιώτη και Τίμος Χριστοδούλου, οι γυφτοπρόξενοι, τρώνε και πίνουν «εις υγείαν των κορόιδων»
Ιουλίου 20th, 2012
Ευριπίδης Στυλιανίδης*
Το dinner στο GB Roof Garden
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης, όπως παρατήρησα προχθές βράδυ, όταν τον είδα να ανεβαίνει στο roof garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», προσπαθεί να κινείται σε cool ρυθμούς στην προσωπική του ζωή. Στο εστιατόριο είχαν ανέβει λίγο πριν ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τίμος Χριστοδούλου και η δημοσιογράφος κ. Μαριάνα Πυργιώτηη οποία είναι Γενική Διευθύντρια του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», (: και γ@μώ τις Δημοκρατίες, -λέμε!!!).
Read more…
Στυλιανίδης και πάσης Ελλάδος, -άμα λάχει, να “ούμ’!
Ιουνίου 22nd, 2012
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!
Δείτε το δημοσίευμα της 12ης Απριλίου 2009 του Πρώτου Θέματος όταν ο τότε Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, έστειλε το λογαριασμό από ταξίδι του στο Παρίσι, στο Υπουργείο Μεταφορών να τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Ο λογαριασμός περιλάμβανε:
• Δύο διανυκτερεύσεις στο Παρίσι στο ξενοδοχείο Four Seasons : 4600€
• Τις βόλτες του με λιμουζίνες : 4745€
• Το Business εισιτήριο της συζύγου του που ταξίδεψε μια μέρα νωρίτερα : 1025€
 http://gkdata.gr